Antena 3 CNN High Tech Internetul împlinește astăzi 25 de ani

Internetul împlinește astăzi 25 de ani

Internetul împlinește astăzi 25 de ani
Sursa foto: Foto: Pixabay
23 Aug 2016   •   14:44

Internetul reprezintă mai mult decât ştii tu despre el. Totuşi, ceea ce te interesează cel mai mult este „world wide web“. „Pânza“ acesta adună Facebook, mailuri, chat, Google şi nenumărate alte lucruri. Azi, împlineşte 25 de ani, scrie Adevărul.

Internetul a început cu un plan de a organiza mai bine datele ştiinţifice, într-un birou din Elveţia, şi Tim Berners-Lee a fost ceea ce numim în prezent „tatăl“ lui. Anul acesta, pentru prima dată, este sărbătorită ziua internetului, un moment cheie în istorie pentru ceea ce avea să se dezvolte dintr-un laborator CERN (Organizaţia Europeană pentru Cercetări Nucleare) într-un fenomen global. WWW, cunoscut mai simplu ca „web“, a adunat milioane de site-uri, mai mari şi mai mici, şi a dat peste cap tot felul de sisteme, de la presă la închirieri apartamente şi transport.

Deşi ideea lui Berners-Lee are mai mult de 25 de ani, 23 august marchează momentul deschiderii acestei reţele către publicul larg. Au urmat motoare de căutare, browsere, aplicaţii, limbaje de programare, bloguri, site-uri cu videoclipuri, chat-uri.

×
Subiecte în articol: internet aniversare
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close