Antena 3 CNN High Tech Microsoft a prezentat sistemul de operare Windows 10

Microsoft a prezentat sistemul de operare Windows 10

Microsoft a prezentat sistemul de operare Windows 10
22 Ian 2015   •   13:30

Microsoft a făcut publice detaliile sistemului de operare Windows 10. Noul sistem de operare include un nou motor de căutare şi un instrument digital de căutare cu comandă vocală, precum şi un prototip al unor ochelari holografici, relatează Bloomberg.
   
Prezentat sub numele de Spartan, motorul de căutare este construit pentru a fi mai rapid decât browserul Internet Explorer, pe care Microsoft îl oferă în prezent utilizatorilor de calculatoare. În plust, noul motor de căutare va fi compatibil şi cu tablete, şi cu smartphone-uri, nu doar cu PC-uri.
   
"Odată cu Spartan, vom avea o experienţă modernă de căutare pe internet, care are caracteristile pe care utilizatorii le apreciază la Firefox şi Chrome", a afirmat Wes Miller, analist al serviciului Directions on Microsoft.
   
Altă noutate a versiunii 10 a sistemului de operare Windows pentru calculatoare o reprezintă Cortana, un asistent digital cu comandă vocală, disponibil în prezent doar pe sistemul Windows Phone rulat pe smartphone-uri.

De asemenea, utilizatorii de PC și cei de Xbox One vor putea juca împreună acelaşi joc.  Windows 10 va permite streaming-ul tuturor jocurilor de pe Xbox One pe orice dispozitiv cu Windows din casă.
   
Windows 10 va fi disponibil pentru clienţi începând cu acest an. Windows 10 va fi gratuit pentru utilizatorii de Windows 8.1, Windows Phone 8.1 și Windows 7, timp de un an de la lansare.
   
Microsoft a mai prezentat şi ochelarii "HoloLens", care generează holograme, şi care vor ajunge pe piaţă până la finalul acestui an.

Microsoft s-a confruntat cu dificultăţi în ultimii ani din cauza scăderii importanţei calculatoarelor în rândul clienţilor. În plus, compania americană nu a reuşit să producă un sistem de operare pentru tablete şi smartphone-uri care să concureze cu cele oferite de Apple şi Google.

×
Subiecte în articol: Windows 10
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close