Antena 3 CNN High Tech Nu mai lăsa telefonul peste noapte AȘA! Detaliul periculos pe care nu l-ai știut despre smartphone-uri

Nu mai lăsa telefonul peste noapte AȘA! Detaliul periculos pe care nu l-ai știut despre smartphone-uri

Nu mai lăsa telefonul peste noapte AȘA! Detaliul periculos pe care nu l-ai știut despre smartphone-uri
Sursa foto: foto: pixabay.com
07 Mai 2016   •   19:41

In ultimul timp au aparut tot mai multe cazuri de smartphone-uri care au explodat in timp ce stateau la incarcat peste noapte. Mitul distrugerii bateriei telefonului atunci cand acesta este lasat la incarcat peste noapte exista de ceva timp. Este insa cu adevarat periculos sa faci asta?

Adevarul este ca nu exista niciun motiv de ingrijorare, scrie yoda.ro. Smartphone-urile sunt substimate. Majoritatea telefoanelor inteligente stiu cand bateria este incarcata la maxim, oprind incarcarea atunci cand se ajunge la 100%. In plus, chiar daca nu mai incarca atunci cand bateria este full, ocazional va mai porni putin pentru a o mentine la maxim.

Cu toate ca lasarea telefonului conectat la incarcator nu va face ca acesta sa aiba combustie spontana sau bateria sa se degradeze, exista cateva lucruri care trebuie evitate pentru a nu exista cazuri precum cele mentionate mai sus.

In primul rand - supraincalzirea telefonului. Apoi, folosirea unor cabluri luate de la un tert. Astfel, pentru a nu exista niciodata vreo problema, trebuie sa te asiguri ca telefonul este capabil sa isi regleze temperatura pe cat de mult e posibil. Asta inseamna scoaterea oricarei huse pe parcursul incarcarii si lasarea telefonului pe o suprafata plata. Punerea sub o patura sau sub perna va duce la supraincalzirea lui iar acest lucru te va deranja si pe tine, dar si bateria telefonului.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close