Antena 3 CNN High Tech O biserică din Franţa îşi caută viitorii preoţi pe Facebook - VIDEO

O biserică din Franţa îşi caută viitorii preoţi pe Facebook - VIDEO

O biserică din Franţa îşi caută viitorii preoţi pe Facebook  - VIDEO
01 Mai 2010   •   19:39

Biserica romano-catolică din Franţa îşi caută viitorii preoţi printr-o campanie de publicitate în ziare şi chiar pe reţeaua Facebook. Biserica a recurs la această metodă neaşteptată după câteva decenii în care numărul candidaţilor la preoţie a scăzut continuu.

Acum 35 de ani, Franţa număra 42.000 de preoţi catolici. Astăzi, nu mai sunt decât 24.000. Tendinţa este aceeaşi în aproape toată Europa: tot mai puţini tineri simt vocaţia de a-şi dedica viaţa Bisericii. Iar recentele scandaluri de pedofilie n-au putut decât să agraveze situaţia.

Episcopii francezi s-au hotărât să acţioneze şi, la vremuri noi, au adoptat metode noi: au contactat o agenţie de publicitate care a elaborat o campanie pentru atragerea de preoţi, în valoare de 250 de milioane de euro.

Biserica franceză este prezentă acum pe Facebook, cu o lozincă simplă: "Iisus este şeful meu". Iar reclamele din ziare îi descriu pe preoţi ca pe nişte oameni ca toţi ceilalţi, care cred în fericire şi rugăciune şi, mai ales, iubesc viaţa. Unii sunt deja gata să se lase convinşi.

Potrivit statisticilor, peste 41 de milioane de francezi sunt catolici, dar numai două milioane merg la biserică măcar o dată pe săptămână.



Antena 3

×
Subiecte în articol: biserica Franta Campanie preoti Facebook
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close