Antena 3 CNN High Tech Premieră în România. Zeci de oameni și-au încărcat telefoanele mobile de la o remorcă solară Greenpeace

Premieră în România. Zeci de oameni și-au încărcat telefoanele mobile de la o remorcă solară Greenpeace

Premieră în România. Zeci de oameni și-au încărcat telefoanele mobile de la o remorcă solară Greenpeace
Sursa foto: FOTO: Facebook/ Greenpeace
09 Oct 2017   •   14:51

Sibieni și turiști, aflați luni, în Piața Mare din oraș, au avut ocazia să își încarce simultan telefoanele mobile la o remorcă solară adusă de cei de la Greenpeace România.

Inedita remorcă, dotată cu panouri solare, ce a fost adusă la Sibiu, este fabricată în Germania și plimbată la acțiunile Greenpeace din Europa.

Zeci de voluntari ai organizației au fost prezenți în Piața Mare, cu baloane, dar și cu bucăți de material textil de culoare galbenă, pe care le-au așezat pe asfalt și au format un soare cu razele lungi de 18 metri.

Greenpeace a ales Sibiul „pentru a transmite un mesaj de susținere cu privire la angajamentul pe care președintele Klaus Iohannis l-a luat, în numele României, prin semnarea acordului climatic de la Paris".

„De asemenea, evenimentul are loc în contextul participării țării noastre la Conferința Climatică de la Bonn, Germania, din 6-17 noiembrie, prilej pentru România să rămână angajată pe drumul cel bun prin acțiuni ferme și ambițioase, care vor limita efectele schimbărilor climatice", se arată într-un comunicat remis AGERPRES.

Greenpeace a organizat prima acțiune de acest tip la Paris, în timpul discuțiilor pentru semnarea acordului climatic, și, mai recent, la Barcelona, pentru a reaminti de promisiunile făcute prin semnarea acordului din 2015, potrivit sursei citate.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close