Antena 3 CNN High Tech România va avea un avion supersonic, capabil să lanseze o rachetă spre Lună

România va avea un avion supersonic, capabil să lanseze o rachetă spre Lună

România va avea un avion supersonic, capabil să lanseze o rachetă spre Lună
22 Dec 2010   •   19:19

România va avea peste doi ani un avion supersonic, capabil să lanseze o rachetă spre Lună. Asociaţia Română pentru Cosmonautică şi Aeronautică a programat primele teste anul viitor.

E - 111 va atinge de 1,5 ori viteza sunetului şi va ajunge în mai puţin de două minute la o altitudine de 16.000 de metri.

“Ne-am propus să înlocuim baloanele cu un supersonic de transport. Nu suntem dependenţi de traficul din aeroporturi. Zona de siguranţă e deasupra Mării Negre”, a declarat Dumitru Popescu preşedinte ARCA.

 


Motorul va fi alimentat cu combustibil lichid, iar echipajul va fi format din două persoane: pilot şi navigator. Cabina este separată de restul avionului şi este echipată cu două paraşute autopropulsate. “Vor fi teste cu cabina aparatului, teste de amerizare în Marea Neagră, cabina ridicată de un elicopter la 2.000 metri”, a explicat Dumitru Popescu.

Supersonicul va fi folosit şi ca platformă de dezvoltare pentru turismul spaţial. Avionul va fi gata la jumătatea anului 2012, iar primul zbor supersonic este programat la începutul anului 2013.

×
Subiecte în articol: România racheta Luna
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close