Antena 3 CNN High Tech Sony Ericsson va produce de anul viitor exclusiv smartphone-uri

Sony Ericsson va produce de anul viitor exclusiv smartphone-uri

Sony Ericsson va produce de anul viitor exclusiv smartphone-uri
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
14 Oct 2011   •   13:57

Producătorul de telefoane mobile Sony Ericsson va produce de anul viitor exclusiv smartphone-uri, informează Reuters. Astfel, compania intră mai puternic în concurenţă cu rivali precum Apple.

Sony Ericsson a anunţat, vineri, o revenire pe profit pentru trimestrul al treilea, cu un câştig de 31 milioane de euro, peste aşteptările analiştilor. În trimestrul al doilea, Sony Ericsson a înregistrat o pierdere de 42 de milioane de euro.
   
Compania se aşteaptă, însă, la o intensificare a presiunilor asupra rezultatelor financiare, în parte din cauza încetinirii economiei globale.
   
"Dacă problema încrederii consumatorilor continuă, va afecta industria telefoniei mobile", a spus directorul general, Bert Nordberg, într-un interviu.
   
Săptămâna trecută, o sursă apropiată situaţiei a declarat, pentru Reuters, că Sony discută achiziţia participaţiei de 50% a Ericsson la compania mixtă. Într-un interviu pentru Reuters, Nordberg a refuzat să comenteze informaţia.
   
Analiştii consideră că Sony Ericsson, al nouălea mare producător de telefoane mobile la nivel mondial, poate reuşi să atragă clienţi ai rivalilor doar dacă ar fi complet integrat în oferta mai largă a Sony şi ar obţine acces la active ale gigantului japonez, precum PlayStation sau cataloagele de muzică.
   
Smartphone-urile reprezintă în prezent circa 80% din vânzările totale ale Sony Ericsson, iar cota pe piaţa terminalelor folosind platforma Android în trimestrul al treilea a fost de circa 12% în volum şi 11% în valoare.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close