Antena 3 CNN Life Știinţă Anunţul făcut de oamenii de ştiinţă din SUA. "Este REVOLUŢIONAR în materie de genetică"

Anunţul făcut de oamenii de ştiinţă din SUA. "Este REVOLUŢIONAR în materie de genetică"

Anunţul făcut de oamenii de ştiinţă din SUA. "Este REVOLUŢIONAR în materie de genetică"
de O.P.    |    09 Mai 2013   •   10:22

În jurnalul de Reproducere Umană a fost publicată informaţia potrivit căreia, oamenii de ştiinţă din New Jersey au reuşit să creeze "imposibilul" - primii bebeluşi modificaţi genetic.

Cercetătorii de la Institutul pentru Medicină Reproducătoare şi Ştiinţă (New Jersey) au publicat o lucrare despre posibilele consecinţe genetice ale modificării genetice umane, în cazul a 30 de bebeluşi, care au fost luaţi în calcul ca subiecţi ai acestui studiu.

Pentru realizarea acestui experiment, cercetătorii au folosit gene de la trei persoane: mama, tatăl copilului, dar şi de la o terţă persoană, o a doua femeie, pentru a ajuta astfel alte femei care se luptă cu probleme de fertilitate.

Profesorul Jacques Cohen, coordonatorul acestui proiect îndrăzneţ, dar controversat, a ajuns la concluzia că infertilitatea ţine de defectele din structura celulară a ovulelor. Aşadar, pentru a remedia problema, profesorul a colectat ovule de la o femeie sănătoasă, pe care le-a implantat în ovulele femeii infertile.

Întrucât mitocondriile conţin material genetic, cei 30 de copii născuţi în urma acestui procedeu s-au născut cu gene aparţinând tuturor celor trei „părinţi".



×
Subiecte în articol: genetica
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close