Antena 3 CNN Life Știinţă Ce se va petrece atunci când vei călători cu avionul. "Zborurile vor fi foarte NEPLĂCUTE"

Ce se va petrece atunci când vei călători cu avionul. "Zborurile vor fi foarte NEPLĂCUTE"

Ce se va petrece atunci când vei călători cu avionul. "Zborurile vor fi foarte NEPLĂCUTE"
de O.P.    |    10 Apr 2013   •   10:47

Avertisment venit din partea oamenilor de ştiinţă pentru cei care sunt amatori ai călătoriilor cu avionul. Zborurile vor deveni mai neplăcute din cauza încălzirii globale, care destabilizează curenţii de aer la altitudinile la care zboară avioanele comerciale.

Anual, sute de pasageri sunt răniţi în urma turbulenţelor atmosferice, existând şi decese. De asemenea, aceste turbulenţe provoacă daune aeronavelor şi costă industria aviatică aproximativ 115 milioane de euro anual, scrie AFP.

"Schimbările climatice nu duc doar la încălzirea suprafeţei Pământului, ci generează şi schimbarea vânturilor atmosferice aflate la 10 kilometri deasupra solului, distanţă la care zboară avioanele”, explică Paul Williams, coautor al acestui studiu şi specialist în cadrul National Centre for Atmospheric Science de la Universitatea Reading din Anglia.

"Schimbările fac atmosfera mai vulnerabilă la instabilitatea ce duce la apariţia turbulenţelor”, a explicat cercetătorul.

"Rezultatele studiului nostru ne indică următoarea situaţie: semnul de "legaţi centurile" va fi aprins mult mai des decât acum", a continuat specialistul.Studiul nostru sugerează că în deceniile care urmează vom vedea semnul «legaţi centurile» aprins mult mai des decât acum”, a mai spus specialistul.

Cercetătorii au folosit, pentru realizarea acestui proiect, un supercomputer pentru a simula jet stream-ul din Atlanticul de Nord, un vânt puternic aflat în partea superioară a atmosferei ce este cauzat de diferenţele de temperatură dintre aerul Arctic şi cel tropical.




×
Subiecte în articol: avion turbulente
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close