Antena 3 CNN Life Știinţă Mesajul SECRET ascuns de cinci secole în locul în care a fost ales Papa. Michelangelo a vrut să spună lumii acest lucru

Mesajul SECRET ascuns de cinci secole în locul în care a fost ales Papa. Michelangelo a vrut să spună lumii acest lucru

Mesajul SECRET ascuns de cinci secole în locul în care a fost ales Papa. Michelangelo a vrut să spună lumii acest lucru
de O.P.    |    02 Apr 2013   •   09:23

În numai patru ani, una din cele mai valoroase opere de artă - Capela Sixtină - a prins contur în mâinile marelui Michelangelo Bunarrotti. Vizitată de milioane de oameni în fiecare an, Capela Sixtină prezintă într-un mod uimitor, care îţi taie răsuflarea, felul în care a început totul - cum a fost omul creat, cum Dumnezeu a făcut cerurile şi pământul sau cum a separat lumina de întuneric.



Maestrul Michelangelo cunoştea extrem de bine corpul uman, însuşindu-şi numeroase cunoştinţe despre anatomie în urma unor disecţii. Însă tocmai acest lucru geniul Michelangelo îl ţinea ascuns faţă de Papa Iuliu al II-lea, cel care l-a ajutat să atingă faima în lume artei.

În fresca "Separarea luminii de întuneric", doi experţi în artă - Rafael Tamargo şi Ian Suk - au descoperit imaginea unui creier uman. Cei doi au analizat îndeaproape fresca şi au observat anomalii tocmai în înfăţişarea lui Dumnezeu, lucru de neconceput la Michelangelor.



Gâtul Creatorului avea o formă ciudată. Ipoteza acestor experţi a fost susţinută şi de medicul Frank Meshberger, care a ajuns la aceeaşi concluzie ca şi cei doi: "Forma gâtului pe care Michelangelo i-a dat-o lui Dumnezeu se aseamănă cu un creier uman. Geniul a vrut să scoată la iveală faptul că pe lângă trup şi suflet, Dumnezeu l-a dotat pe om şi cu inteligenţă, şi subtil a introdus ideea că omul şi Dumnezeu pot avea o relaţie care să nu fie intermediată de Biserică", a declarat acesta, citat de revista Scientific American.





×
Subiecte în articol: Capela Sixtina
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close