Antena 3 CNN High Tech Tastarea cu gândul şi auzul prin piele. Două proiecte ale Facebook desprinse din filmele SF

Tastarea cu gândul şi auzul prin piele. Două proiecte ale Facebook desprinse din filmele SF

Tastarea cu gândul şi auzul prin piele. Două proiecte ale Facebook desprinse din filmele SF
Sursa foto: Foto: pixabay.com
20 Apr 2017   •   09:47

Facebook a anunţat că are un nou departament care se va ocupa și de scrierea cu gândul şi folosirea pielii umane pentru auz, potrivit news.ro.

Departamentul se numește Building 8 și are deja 60 de ingineri care construiesc o interfaţă ce face legătura între creier şi computer, lucru care va permite scrierea la calculator sau orice dispozitiv mobil cu gândul.

Sistemul va detecta vorbitul în gând şi-l va traduce în text, însă nu se vor folosi implanturi invazive. Mai mult, tehnologie va permite tastarea a 100 de cuvinte pe minut, adică de vreo 5 ori mai rapid decât viteza medie de scriere pe telefon.

Facebook vrea să mai lucreze și la folosirea în acelaşi fel a dispozitivelor de realitate virtuală şi augmentată. Inițiatorii susțin că tehnologia nu va decoda alte gânduri în afară de cele pe care utilizatorul le trimite intenţionat către device-ul de scanare.

Building 8 lucrează și la un proiect care vrea să folosească pielea pentru auz. Inginerii din cadrul acestui departament construiesc un prototip care va ajuta pielea să reproducă funcţia cohleei. Această tehnologie le-ar permite persoanelor surde să audă fără ajutorul urechii.

 

×
Subiecte în articol: proiecte Facebook
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close