Antena 3 CNN High Tech Televizoare 3D fără ochelari, Windows 8 şi telefoane 4G la CES 2011

Televizoare 3D fără ochelari, Windows 8 şi telefoane 4G la CES 2011

Televizoare 3D fără ochelari, Windows 8 şi telefoane 4G la CES 2011
Sursa foto: Foto: pcgames.de
06 Ian 2011   •   16:20

Cel mai mare târg de electronice - Consumer Electronic Show (CES) - a început în Las Vegas. Printre noutăţi se numără televizoarele 3D care nu au nevoie de ochelari şi telefoanele mobile cu 4G. Organizatorii se aşteaptă ca până duminică, târgul să primească peste 100.000 de vizitatori.

Zecile de mii de oameni care vor vizita anul acesta Consumers Electronic Show din Las Vegas au cu ce să îşi ocupe timpul. Producătorii au anunţat o mulţime de noi gadgeturi de toate felurile şi pentru toate buzunarele. Toshiba, spre exemplu, vine cu un televizor 3D care nu are nevoie de ochelari, iar Microsoft a dat detalii despre următorul său sistem de operare: Windows 8.

"Numai imaginaţia limitează ceea ce poate fi făcut cu calculatoarele pe Windows astăzi. Poţi scrie pe ele, poţi desena, le poţi pune pe perete, le poţi atinge, poţi folosi o tastatură fără fir, te poţi juca şi multe, multe, altele", a declarat Steve Ballmer, CEO Microsoft.

Televizoare 3D fără ochelari


Aproape toţi specialiştii sunt de acord că anul acesta va fi unul al tabletelor. Asta pentru că în 2010 s-au vândut peste 17 milioane de astfel de gadgeturi în toată lumea. Aşa că la CES se vor lansa zeci de astfel de dispozitive. Producătorii din domeniu speră ca, în acest fel, să detroneze supremaţia Apple, care deţine 75% din piaţa de profil.

O altă tendinţă este legată de conectivitatea 4G. Tehnologia permite transferul unei cantităţi de date de 10 ori mai mare decât 3G, existentă în acest moment pe telefoanele mobile. La târgul din Las Vegas sunt aşteptaţi până duminică peste 130.000 de vizitatori care vor putea vedea peste 2500 de produse.

Toshiba anunţă televizoare 3D pentru care nu este nevoie de ochelari
Toshiba a anunţat la CES 2011 prototipuri de televizoare 3D cu diagonală mare (de 56" şi 65"), pentru care nu este nevoie de ochelari speciali.  



Ambele dispun de tehnologie LED cu rezoluţia 4096 x 2160 pixeli (4k2k). Tehnologia Toshiba Integral Imaging aplicată la televizoarele fără ochelari funcţionează astfel încât permite creierului uman să „vadă” imagini 3D din unghiuri mai largi, relatează techradar.com. Toshiba susţine că prin intermediul tehnologiei sale telespectatorii pot chiar să-şi mişte capul în timp ce se uită la conţinut 3D, fără a compromite efectul 3D.

Windows 8 va rula prin intermediul unor noi procesoare complet diferite
Steve Ballmer, CEO-ul Microsoft a anunţat joi, în cadrul unui discurs susţinut la CES 2011, că următoarea versiune Windows este astfel construită încât va rula prin intermediul unor noi procesoare, complet diferite.

În prezent, sistemul de operare Windows funcţionează cu un tip de procesoare denumit x86, ambele construite în special de două companii: Intel şi AMD. Următoarea generaţie Windows, cunoscută ca Windows 8, va fi concepută pentru a rula pe dispozitive numite System on a Chip (SOC) (Sistem pe un Chip, n.r.).



Acestea utilizează procesoare ARM, folosite pe smartphone-uri şi tablete, fiind mult mai mici şi utilizând mult mai puţină energie. Problema este însă, potrivit computeractive.co.uk, că programele şi driverii concepuţi să să ruleze pe chip-urile x86 nu pot funcţiona pe cele ARM, dacă nu sunt modificate.

Microsoft a prezentat câteva versiuni în „stare incipientă” de dezvoltare care funcţionează pe device-uri SOC de la companii precum Intel, Texas Instruments şi Nvidia. Mai devreme, în aceeaşi zi, Nvidia a numit trecerea de la procesoarele x86 la sistemele ARM, o revoluţie în lumea computerelor.



×
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close