Antena 3 CNN High Tech Top 10 lucruri pe care trebuie să le ştii despre iOS 7, noul sistem de operare al celor de la Apple

Top 10 lucruri pe care trebuie să le ştii despre iOS 7, noul sistem de operare al celor de la Apple

Top 10 lucruri pe care trebuie să le ştii despre iOS 7, noul sistem de operare al celor de la Apple
Sursa foto: Foto: mashable.com
de M.C.    |    19 Sep 2013   •   13:28
iOS 7, noul sistem de operare al Apple pentru iPhone, iPad şi iPod Touch, vine cu o sumedenie de caracteristici noi, un design inedit şi este deja disponibil pentru instalare. 
Britanicii de la Mirror au întocmit un Top 10 al lucrurilor pe care trebuie să le ştii despre noul sistem de operare.
 
1. iOS 7 este GRATUIT. Utilizatorii nu vor trebui să plătească nimic pentru noul sistem de operare, însă probabil vor trebui să aştepte pentru a face update, deoarece serverele puse la dispoziţie sunt extrem de aglomerate. Atenţie, însă! iOS 7 este compatibil şi cu terminale mai vechi, însă nu cu toate. 
 
2. Design-ul este unul nou, mai "curat", cu multiple efecte şi fonturi disponibile. În cazul iPhone 5C, culoarea terminalului va determina şi culoarea ecranului de fond şi a iconiţelor. 
 
3. iOS 7 a fost proiectat pentru a exploata la maximum procesoarele pe 64 de biţi, ceea ce înseamnă performanţă sporită pentru aplicaţii şi jocuri. Există posibilitatea ca unele aplicaţii mai vechi să nu funcţioneze corect în noile condiţii, astfel că Apple ar putea introduce o fereastră specială, care să indice ce versiuni ale aplicaţiilor vor funcţiona optim pe terminalul respectiv. 
 
4. Să nu faci update acum la iOS 7, ar putea fi în cele din urmă un lucru bun. Pe lângă evitarea timpilor de aşteptare, utilizatorul se poate feri de eventuale probleme legate de securitate şi compatibilitate. Ca la orice lansare a unui sistem de operare nou, în primele zile pot apărea probleme. Acestea sunt, de regulă, rezolvate printr-un nou update. 
 
5. Sunt peste 200 de schimbări în noul sistem de opearare, potrivit Apple. Dacă multe sunt minore, există şi unele extrem de importatante. De exemplu, utilizatorul poate accesa notificările cu o mişcare simplă, chiar dacă telefonul este blocat. 
 
6. În încercarea de a preveni furtul terminalelor Apple, a fost introdusă o nouă măsură de securitate, pe lângă cea de scanare a amprentei, prezentă pe iPhone 5S. Mai nou. utilizatorul poate opta pentru un nou serviciu, în cadrul aplicaţiei Find My iPhone. Aceasta nu va mai putea fi închisă decât după autentificarea cu un nume de utilizator şi o parolă, alese de proprietarul terminalului.
 
7. Dacă Siri nu v-a convins de prima dată, aflaţi că acum aplicaţia vine cu noi voci şi vă permite să vă folosiţi de propria voce pentru a naviga pe Twitter, Wikipedia şi Bing.
 
8. iOS 7 aduce noi moduri şi efecte pentru camerele de pe terminalele Apple. 
 
9. Navigarea pe internet cu Safari a fost îmbunătăţită, având opţiuni noi de căutare, dar şi o interfaţă nouă pentru modul fullscreen. 
 
10. iTunes Radio. Acest serviciu este gratuit şi conţine peste 200 de posturi de radio. Deocamdată, însă, serviciul este disponibil doar în Statele Unite.  
 

×
Subiecte în articol: sistem de operare
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close