Antena 3 CNN High Tech Vulnerabilitate periculoasă descoperită în Facebook Messenger

Vulnerabilitate periculoasă descoperită în Facebook Messenger

Vulnerabilitate periculoasă descoperită în Facebook Messenger
Sursa foto: foto: pixabay.com
01 Iul 2016   •   19:08

Facebook Messenger are o vulnerabilitate extrem de periculoasă pentru utilizatori.

Facebook Messenger este una dintre cele mai populare aplicații din lume în acest moment, având în jur de 900 de milioane de utilizatori. Însă, când vine vorba de securitate, lucrurile nu stau foarte bine, scrie playtech.ro.

Un hacker a descoperit de curând o vulnerabilitate importantă, care ar putea permite oricui să vizualizeze anumite mesaje dintr-o conversație privată. Atunci când trimiți un link, în cazul în care este prima oară când URL-ul este distribuit, Facebook va stoca anumite informații în legătură cu el.

Funcția este explicată în detaliu chiar pe pagina dedicată dezvoltatorilor. Ulterior, dacă link-ul este distribuit din nou, aplicația se va folosi de informațiile respective. Fiecăreia dintre acestea îi este alocat un număr, iar cei care îl cunosc, pot folosi API-ul Facebook pentru a accesa informațiile, în cazul în care au acces la ele.

Însă un hacker belgian numit Inti De Ceukelaire a observat că poate obține acces la link-uri distribuite în privat cu ajutorul unui script. În unele cazuri, link-urile includeau chiar și ID-urile utilizatorilor, iar hacker-ul a fost capabil să-i găsească pe cei care trimiseseră link-uri în privat. ”Chiar dacă distribui numai videoclipuri cu pisici, ar trebui să fii îngrijorat în legătură cu această vulnerabilitate. Uneori, informații important pot fi incluse în link-uri fără ca tu să știi”, a declarat belgianul.

Facebook a declarat că este la curent cu situația aceasta și susține că sunt șanse extrem de mici ca o persoană să abuzeze de funcția descrisă mai sus într-un asemenea mod. Facebook Messenger pentru Android a câștigat de curând un update important de funcționalitate sub forma introducerii suportului pentru management de SMS-uri. Ca urmare, veți ajunge să trimiteți mesaje scrise către contactele voastre din telefon prin rețeaua operatorului de telefonie, folosind aceeași aplicație pe care ați ajuns să o îndrăgiți când vine vorba discuții cu prietenii de pe Facebook.

În comunicatul oficial legat de acest anunț foarte important, David Marcus, directorul responsabil de Messenger din cadrul Facebook a afirmat că această funcție a fost creată cu scopul de a transforma Facebook Messenger în cel mai bun client de SMS-uri pe Android.

×
Subiecte în articol: Facebook Messenger
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close