x close

Fii alături de noi!

Fotbalul virtual face jucătorii mai agresivi decât jocurile violente

de Antena3.ro   •   04 Mai 2011   •   12:50 Comenteaza
Fotbalul virtual face jucătorii mai agresivi decât jocurile violente 429
Foto: digitalbattle.com
Un studiu realizat de psihologi sugerează că jocurile video cu şi despre fotbal determină o creştere a agresivităţii celor care le joacă, scrie Daily Mail.

În timp ce utilizatorii rămân "amorţiţi" când văd o persoană ucisă într-un joc video, jocurile care simulează viaţa reală sau evenimente din realitate pot avea un efect mult mai mare.

După ce mai multe evenimente violente au fost legate de jocurile video, autorităţile au luat măsuri, impunând legi care să reglementeze vânzarea acestora şi au impus sisteme de referinţă, care să alerteze părinţii cu privire la violenţa jocului.

Psihologii Simon Goodson şi Sarah Pearson susţin, însă, că racţiile emoţionale şi impactul psihic este mult mai mare în cazul celor care joacă fotbal pe calculator sau console, decât în cazul celor care joacă genuri violente, cu împuşcături sau crime.

Studiul realizat de psihologi a relevat faptul că jocurile de fotbal, un sport care trezeşte emoţii puternice şi în realitate, provoacă mult mai multă activitate la nivelul creierului decât jocurile video violente.

Realizatorii studiului au motivat că este mult mai probabil ca jucătorii să poată relaţiona jocul video cu experienţa din realitate, când le-au fost trezite sentimente de bucurie, frustrare sau agresivitate, în urma unui meci de fotbal, decât în cazul unei crime virtuale sau al unui război în jocul video.

Studiul nu a fost orientat pentru descoperirea probabilităţii ca această agresivitate să fie manifestată şi în realitate, dar a pus bazele unor cercetări aprofundate care să nu pornească de la premisa că jocurile violente conduc la agresivitate.
poza

Actualitate

Avertizare meteo: Cod galben de ploi și ninsori, în aproape toată țara

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, un cod galben de ploi și ninsori. Atenționarea este valabilă de vineri, de la ora 18.00, până sâmbătă, la ora 12.00 Astfel, se vor înregistra...

27 Noi 2015  •  09:52

poza

Show

Daniela Crudu, îndrăgostită până peste cap şi gata de nuntă

Este îndrăgostită până peste cap de Valentin Gane, pe care l-a cunoscut în emisiunea „Burlăciţa”, iar Daniela Crudu este pregătită să meargă în faţa altarului, alături de el.

27 Noi 2015  •  09:50

sati