Antena 3 CNN Actualitate Cultură A fost numit "copilul minune al muzicii clasice româneşti". A semnat 100 de creaţii pentru orchestră şi cor

A fost numit "copilul minune al muzicii clasice româneşti". A semnat 100 de creaţii pentru orchestră şi cor

A fost numit "copilul minune al muzicii clasice româneşti". A semnat 100 de creaţii pentru orchestră şi cor
de O.P.    |    31 Mai 2013   •   06:03

 "Copilul minune al muzicii clasice româneşti" a învăţat să cânte la pian de la cinci ani, a semnat peste 100 de creaţii pentru orchestră şi cor, iar în urmă cu doi ani a debutat şi ca dirijor.

Vorbim despre un copil care nu s-a mulţumit să zboare doar pe portativ, ci şi în viaţa reală. La cei 17 ani, reuşeşte cu succes să îmbine orele petrecute în faţa pianului cu cele de pilotaj.

Matei Mihăescu a debutat pe scena Ateneului Român la 10 ani într-un concert de aproape trei ore unde au fost prezentate şi primele lucrări de anvergură pe care le-a compus. În prezent are peste 100 de creaţii pentru pian şi orchestră.

Pasiunea pentru muzică îi ocupă cea mai mare parte din timp, dar uşor, uşor a lăsat loc în viaţa sa de adolescent şi unei alte pasiuni.

Acum Matei a înlocuit jucăriile cu avioanele reale. Săptămânal merge le Aeroclubul României unde ia cursuri de pilotaj de aproape cinci luni.

A intrat al treilea din toţi cei şaisprezece boboci admişi la categoria zbor cu avioane ultrauşoare cu motor.

În căştile lui Matei nu se aude muzică, dar îi place senzaţia. E chiar aşa cum glumeşte el, mereu cu capul în nori... şi la propriu şi pe portativ.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close