Antena 3 CNN Actualitate Media Caii sălbatici din Delta Dunării, în atenţia jurnaliştilor francezi

Caii sălbatici din Delta Dunării, în atenţia jurnaliştilor francezi

Caii sălbatici din Delta Dunării, în atenţia jurnaliştilor francezi
Sursa foto: Foto: mylot.com
05 Ian 2011   •   12:01

În Delta Dunării trăiesc mii de cai sălbatici care reprezintă un adevărat pericol pentru plantele protejate de lege. O televiziune franceza a realizat un reportaj despre aceşti cai şi despre planurile pe care le au autorităţile române cu animalele.

După căderea comunismului, scriu reporterii France 24, mulţi români nu şi-au mai putut permite să crească animalele şi s-au văzut nevoiţi să le abandoneze. Aproximativ 4.000 de cai sălbatici aleargă acum liberi în Delta Dunării, iar autorităţile sunt tot mai îngrijorate de pericolul pe care animalele îl reprezintă pentru natura protejată de lege. Reporterii France 24 spun că se ia în calcul chiar şi varianta ca animalele să fie exterminate.

Există însă şi oameni care încearcă cu orice preţ să salveze caii sălbatici din Deltă. Veterinarul Ştefan Răileanu vrea să construiască un adăpost pentru animale finanţat de bani europeni. Mai mult, bărbatul susţine că aceşti cai nu sunt un pericol pentru flora Deltei şi că animalele ar trebui ajutate să se integreze.

Natura se poate echilibra singură. Tinerii din ziua de azi pleacă în oraşele mari şi nu se mai întorc în satele lor, în timp ce aceşti cai s-au întors la originile lor. Este unul din puţinele locuri din Europa unde un astfel de fenomen însă există.

Cea mai viabilă soluţie propusă de autorităţi pentru acest conflict, scriu jurnaliştii de la France 2, este realizarea unui parc închis special pentru cai. Se pare că o astfel de variantă i-ar mulţumi atât pe iubitorii de animale cât şi pe ecologiştii care vor să protejeze flora Deltei.

 
 

 

×
Subiecte în articol: Delta Dunarii reportaj
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close