Antena 3 CNN Actualitate Media Cristian Burci este în negocieri cu Sorin Ovidiu Vîntu pentru preluarea Realitatea TV

Cristian Burci este în negocieri cu Sorin Ovidiu Vîntu pentru preluarea Realitatea TV

Cristian Burci este în negocieri cu Sorin Ovidiu Vîntu pentru preluarea Realitatea TV
Sursa foto: Foto: Mediafax
24 Oct 2010   •   16:56

Sorin Ovidiu Vîntu a primit nouă oferte pentru Realitatea TV, informează paginademedia.ro.

„Printre oferte a fost şi cea de la Cristi Burci", a declarat Vîntu precizând că este vorba doar de oferte, nu despre intenţia sa de a vinde.

Potrivit paginademedia.ro, în cazul în care negocierile se finalizează, Cristi Burci va prelua în totalitate postul de televiziune de la Sorin Ovidiu Vîntu.

Cristi Burci nu a comentat informaţia. El nu este la prima experienţă de televiziune. În anii '90, Burci a înfiinţat postul Amerom, devenit, ulterior, Prima TV.

Potrivit badpolitics.ro, controversatul om de afaceri Cristian Burci are legături cu SIE, fiind notorie prietenia sa cu fostul ministru al Transporturilor Miron Mitrea, cu ajutorul căruia a reuşit prin intermediul Servtrans Invest SA să obţină vagoanele şi locomotivele CFR Marfă, în 2001, la preţ de fier vechi.

Conform Financiarul.com, compania International Railway Systems (IRS), deţinută de omul de afaceri Cristian Burci, a încheiat un contract cu Touax Rail, al doilea operator european de închirieri de vagoane intermodale, pentru producerea şi furnizarea, în perioada 2009-2012, a 6.000 de vagoane de marfă. Surse din industria de profil susţineau, la acea dată, că ceilalţi doi acţionari ai IRS sunt Miron Mitrea, fost ministru al transporturilor, şi Verestoy Attila, senator UDMR.

Directorul general al IRS, Juergen von Schwerin, a spus, la acea dată, că exista o cerere ridicată pentru vagoane pe toate pieţele unde compania este prezentă, iar mărimea comenzilor şi contractelor primite demonstrează dorinţa operatorilor de a investi în dezvoltarea şi modernizarea flotelor.

Tripleta Burci-Mitrea-Verestoy şi-a consolidat afacerile după alegerile din 2004, după cum o demonstrează datele oficiale ale Ministerului Economiei şi Finanţelor, inclusiv prin achiziţia unor companii
prin intermediul IRS.

IRS are oficial sediul central in Luxemburg şi deţine în portofoliu Romvag Caracal, producător şi reparator de vagoane, Severnav Drobeta-Turnu-Severin, constructor şi reparator de nave, Meva Turnu-Severin, producător şi reparator de vagoane de marfă, Astra Vagoane Arad, constructor de vagoane de călători, şi Servtrans Invest, cel de-al doilea operator privat de transport pe calea ferată.

Omul de afaceri Cristian Burci are datorii de peste două milioane de euro prin Astra Vagoane Arad şi Romvag Caracal. El acuză însă Finanţele că nu i-au rambursat circa 10 milioane de euro din TVA.

În prezent, business-urile lui Burci sunt reunite în International Railway System, adică Romvag, Astra Vagoane Arad şi Meva Turnu Severin.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close