Antena 3 CNN Show Showbiz Madonna, huiduită la Bucureşti: "Ţiganii din Europa de Est sunt discriminaţi." Are dreptate diva? (VIDEO)

Madonna, huiduită la Bucureşti: "Ţiganii din Europa de Est sunt discriminaţi." Are dreptate diva? (VIDEO)

Madonna, huiduită la Bucureşti: "Ţiganii din Europa de Est sunt discriminaţi." Are dreptate diva? (VIDEO)
Sursa foto: Madonna
27 Aug 2009   •   13:23

Concertul pe care Madonna l-a susţinut miercuri seară în parcul Izvor a fost unul controversat. Prestaţia ei de pe scenă i-a uimit pe unii dintre participanţi, în timp ce alţii susţin că spectacolul a fost mult sub aşteptările lor. Cel mai intens moment al concertul a fost, cu siguranţă, cea de-a treia parte, cînd Madonna a stat de vorbă cu fanii pe marginea unui subiect sensibil.

"România, mă bucur să mă aflu aici!?, a spus Madonna la începutul discursului său, fiind aplaudată frenetic de spectatori. "Am auzit la ştiri că ţiganii din Europa de Est sunt discriminaţi. Asta n-ar trebui să se întâmple, şi ei sunt oameni ca şi noi", şi-a continuat Madonna discursul. Însă, aceste fraze au stârnit nemulţumire printre spectatori. Aceştia au început să huiduie.

MADONNA HUIDUITĂ LA BUCUREŞTI


Părerile cititorilor Antena3.ro referitoare la acest subiect sunt împărţite. În timp ce unii consideră că discursul Madonnei a descris foarte bine ceea ce se întâmplă în România, alţii susţin că regina muzicii pop ar trebui să se informeze mai mult înainte de a discuta pe această temă.

Acestea sunt câteva dintre mesajele primite de la citittorii Antena3.ro:

?Bine a facut. Nu ştim să apreciem un gest umanist cum a fost cel al Madonnei. Madona nu e o guristă, e un artist complet, cu creier şi mai ales, cu suflet. Unde se duce. comunică ceva şi ne-a comunicat, subliminal, ca suntem cam rasişti. Ceea ce bineînteles, celor mai mulţi dintre noi ne place să negăm?, scrie un cititor Antena3.ro.

?Într-adevăr, faptul că o naţie întreaga nu a reuşit să educe şi să integreze această etnie, ba din contră, a început să se adapteze la subcultura lor, e vorba de manelizare, nu reprezintă o mândrie naţionala. Dar chiar să cădem în capcana autointegrării în ţiganie e prea mult chiar şi pentru acest popor?, consideră un alt cititor Antena3.ro.

?Nu prea văd nici o diferenţă între discriminarea noastră faţă de ţigani şi discriminarea lor faţă de negrii. De asemenea, discriminarea lor faţă de noi când te duci să iei o viza...?

O VÂNZĂTOARE DE SEMINŢE LA CONCERTUL MADONNEI


?Madonna nu cunoaşte ţiganii decât din filme , altfel ar fi renuntat la marea minciună internaţională cu discriminarea ţiganilor. Decât să se bată moneda ţiganilor cu discriminarea, mai bine li s-ar spune verde în faţă defectele pe care le au, să şi le corecteze, nu să le înghită restul oamenilor?, susţine unul dintre cititorii Antena3.ro.

?De ce nu te duci tu într-o seară în Ferentari să-ţi îmbogăţeşti puţin cunoştinţele cu privire la ţigani. Să fii jefuit, bătut şi poate...să scapi cu viaţă. Bineînteles că sunt şi exceptii. Dar asta nu are importanţă. Partea si mai proasta este ca de-a lungul timpului multi români inculţi, fără educaţie au copiat comportamentul romilor?, concluzionează un alt utilizator al site-ului Antena3.ro.

Părerile sunt, într-adevăr, împărţite, iar percepţia românilor referitoare la acest subiect diferă de la o persoană la alta. În schimb, trebuie remarcat şi faptul că, în timp ce diva se pregătea de concert, afară foştii vânzători de seminţe se reprofilau în vânzători de tricouri cu regina muzicii pop.

A avut Madonna dreptate când a spus că îi discriminăm pe romi? Ar fi trebuit să fie mai informată înainte de a ţine un astfel de discurs? Sau fanii au fost cei care au procedat corect atunci când au început să huiduie? Ce credeţi?

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Madonna concert discriminare tigani
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close