Antena 3 CNN Life Acest tip de sex este dăunător pentru sănătatea relaţiilor de cuplu şi responsabil pentru criza sexuală prin care trece societatea actuală!

Acest tip de sex este dăunător pentru sănătatea relaţiilor de cuplu şi responsabil pentru criza sexuală prin care trece societatea actuală!

Acest tip de sex este dăunător pentru sănătatea relaţiilor de cuplu şi responsabil pentru criza sexuală prin care trece societatea actuală!
24 Iun 2017   •   09:31

Majoritatea tinerilor din ziua de azi au primit educaţia sexuală din filmele pentru adulţi, iar acestea le-au condiționat subconștient viața sexuală cu mesaje că sexul trebuie să fie rapid, dur, fără implicare emoţională. Renumitul sexolog Gabriela Marin a numit acest fenomen drept “sex de tip fast food”, pe care l-a catalogat drept dăunător pentru sănătatea relaţiilor de cuplu şi responsabil pentru criza sexuală prin care trece societatea actuală.

Totodată, specialistul este de părere că ne folosim doar 10% din capacitatea noastră sexuală, dar îmbucurător este faptul că din ce în ce mai mulţi tineri au conştientizat această problemă şi sunt atrași de latura spirituală a sexualității, fie ea tantra sau tao,  metode care oferă vieţii sexuale o mai mare implicare emoţională din partea ambilor parteneri. “Din nefericire, din cauza unui cumul de factori, care include timp liber mai puţin, viaţă mai stresantă, alimentaţie neechilibrată etc., am ajuns să ne folosim doar 10% din capacitatea noastră sexuală. Este ca și cum am avea o casă foarte frumoasă, cu nenumărate camere și o grădină fascinantă, iar noi ne limităm să locuim doar la subsol. Sunt foarte multe etaje şi camere confortabile în această casă, dar noi nici nu știm că ele există măcar. Am învățat foarte bine să locuim la subsol, întrezărim doar puțin din grădina și florile parfumate care ne înconjoară și credem că asta este tot. Ne lipseşte implicarea emoţională în relaţie, ne lipseşte viaţa trăită mai lent, ne lipsesc momentele acelea speciale în cadrul cărora lăsăm toate grijile deoparte şi ne relaxăm împreună cu persoana iubită”, explică sexologul Gabriela Marin. Continuarea AICI.

×
Subiecte în articol: criza cuplu relatii
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close