Antena 3 CNN Life Casa ta e pregatită de un eventual cutremur? Iată 10 verificări și măsuri obligatorii

Casa ta e pregatită de un eventual cutremur? Iată 10 verificări și măsuri obligatorii

Casa ta e pregatită de un eventual cutremur? Iată 10 verificări și măsuri obligatorii
26 Sep 2016   •   11:01

Cutremurul este poate cel mai temut dezastru natural si asta pentru ca nu s-au descoperit inca metode prin care poate fi anticipat, astfel incat sa reusim sa ne punem la adapost.

Cutremurul care a lovit Romania noaptea trecuta a semanat teama printre romanii ingroziti de apropierea unui seism similar celui produs in 1977.

Dar pentru ca nimeni nu poate spune cu certitudine cand si daca se va produce un astfel de cutremur, este indicat sa ne asiguram ca cel putin casa in care locuim este pregatita sa faca fata unui astfel de dezastru natural.

www.casadex.ro a creat o lista cu 10 verificari si masuri pe care le considera obligatorii pentru a avea o casa mai sigura, in eventualitatea producerii unui cutremur:

1. Verifica structura de rezistenta a casei. In cazul in care locuiesti intr-o casa veche este recomandat sa soliciti o expertiza tehnica prin care se va stabili starea structurii de rezistenta si gradul de asigurare la actiuni seismice. In cazul in care va fi nevoie, echipa de ingineri iti poate recomanda solutii tehnice pentru reabilitarea si reconsolidarea constructiei. Costurile unei expertize tehnice variaza intre 150 si 400 de euro si pot varia de la un caz la altul.

2. Trebuie sa te ingrijesti de consolidarea si ancorarea solida a cosului de fum al semineului, sobei sau centralei termice, mai ales cand acesta depaseste cu mult coama acoperisului.

3. Asigura-te de buna functionare a instalatiilor: reteaua electrica, conducta de gaze si cea de apa curenta. Incepe prin a le verifica cu minutiozitate, cautand eventuale fisuri pe care trebuie sa le remediezi imediat. In timpul unui cutremur instalatiile nesigure pot ceda provocand pagube si mai mari: incendii, explozii sau inundatii.
In cazul in care nu ai deja, www.casadex.ro iti recomanda sa montezi la instalatia de gaze o valva automata pentru siguranta seismica, menita sa opreasca...

Citeste mai mult la casadex.ro.

×
Subiecte în articol: cutremur seism
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close