Antena 3 CNN Life Culinar Reţeta spectaculoasă cu care vă veţi da pe spate musafirii de sărbători. Cum faci cel mai bun purceluș de lapte la cuptor

Reţeta spectaculoasă cu care vă veţi da pe spate musafirii de sărbători. Cum faci cel mai bun purceluș de lapte la cuptor

Reţeta spectaculoasă cu care vă veţi da pe spate musafirii de sărbători. Cum faci cel mai bun purceluș de lapte la cuptor
Sursa foto: Pixabay
14 Dec 2017   •   18:02

Un preparat delicios şi spectaculos poate face senzaţie pe masa de Crăciun sau de Revelion. Este vorba despre purcel de lapte.

Iată cum se prepară cel mai bun purceluș de lapte la cuptor: 

Pasul 1: Indiferent de varianta de compoziţie aleasă, purcel trebuie, mai întâi, dezosat, după procedeul din fotografii. 

Pasul 2: Se prepară umplutura: se călesc două - trei cepe, doi morcovi răzuiţi, doi ardei roşii tăiaţi cubuleţe, se adaugă apoi câteva ciuperci şi cam două kilograme de carne tocată. Pentru un gust mai deosebit se pot adăuga şi bucăţele de carne friptă la tigaie şi afumătură. Se prăjesc puţin împreună, se asezonează, după gust, după care se lasă să se răcească. Când umplutura este rece, se adaugă cinci - şase ouă întregi şi frunze de pătrunjel tocate. Nu în ultimul rând, pentru aspect şi nu numai, se încorporează şi câteva ouă de prepeliţă, fierte bine anterior. 

Pasul 3: Umplutura astfel preparată se întinde peste purcelul dezosat. Peste umplutură se pun, din loc în loc, fâşii de cârnat şi bacon, tăiate longitudinal, batoane de caşcaval, felii de ardei roşu proaspăt şi de castrevete murat.

Pasul 4: Se rulează şi se leagă, după procedeul arătat în fotografie. Se învelesc urechile în folie de aluminiu (pentru a nu se arde), se unge bine cu grăsime şi se aşează într-o tavă, în care se pune grăsime şi apă şi se dă la cuptor pentru două ore şi jumătate. Din când în când, se poate stropi cu apă sau cu vin, informează adevarul.ro.

×
Subiecte în articol: cuptor reteta Crăciun cuptor
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close