Antena 3 CNN Life Cum poți scăpa de durerea de spate în 60 de secunde

Cum poți scăpa de durerea de spate în 60 de secunde

Cum poți scăpa de durerea de spate în 60 de secunde
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
11 Mar 2018   •   09:24

Durerea de spate este una dintre cele mai întâlnite probleme de sănătate ale zilelor noastre.

Durerea de spate poate apărea din cauza unor traumatisme, a unor infecții, tumori sau a poziției nepotrivite. Chiar dacă, de cele mai multe ori, durerea de spate are o cauză fizică, în unele cazuri poate fi vorba și de stres. 

Când treci printr-o perioada tensionată, mușchii se contractă, iar durerea de spate este foarte mare. Insomnia sau lipsa somnului poate, de asemenea, să contribuie la apariția unei astfel de probleme.

Când ai dureri de spate care durează mai mult de 2-3 zile, trebuie să mergi la medic. Până ajungi, însă, la specialist poți încerca un truc care te scapă de durere în 60 de secunde, potrivit prevention.com.

Este un exercițiu de respirație care, practicat cu regularitate, îți mai calmează durerea. În momentul în care observi că te doare spatele, întinde-te sau stai într-o poziție confortabilă și atinge-ți dinții din față cu vârful limbii. Expiră pe gură, scoțând un ușor șuierat.

Următorul pas presupune să închizi gura și să inspiri încet pe nas, numărând până la 4. Ține-ți respirația cât numeri până la 7, apoi expiră pe gură, timp ce 8 secunde. Inspiră și repetă acest procedeu de trei ori.

×
Subiecte în articol: durere spate truc exercitiu doctor
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close