Antena 3 CNN Life Cum poți vopsi ouăle fără vopsea artificială. Încearcă și tu asta

Cum poți vopsi ouăle fără vopsea artificială. Încearcă și tu asta

Cum poți vopsi ouăle fără vopsea artificială. Încearcă și tu asta
06 Apr 2018   •   16:59

Dacă nu vreo să folosești vopsea artificială pentru ouă poți da culoare mesei de Paști cu ajutorul acestei rețete simple, naturale. Obții ouă în mai multe nuanțe de albastru cu ajutorul sucului concentrat de varză roșie. Pentru un aspect frumos, stropește-le cu vopsea comestibilă aurie.

1. Începeți prin tocarea verzei roșii.

2. Puneți apoi varza într-o oală mare împreună cu 5 cești de apă.

3. Aduceți conținutul la fierbere și apoi se fierbeți timp de 30-45 minute.

4. Lăsați varza să se răcească înainte de a strecura colorantul rezultat. Adăugați în soluția obținută patru linguri de oțet alb.

5. Puneți ouăle într-o tavă adâncă și turnați vopseaua peste ouă. Veți dori ca fiecare ou să fie vopsit complet astfel încât aveți grijă ca acestea să nu se atingă între ele.

6. Pentru un albastru intens trebuie doar să lăsați ouăle în colorant timp de aproximativ 1-2 ore. Este indicat ca, din jumătate în jumătate de oră, să le întoarceți pentru a se colora uniform.

7. Scoateți ouăle pe rând, dacă vrei ca unele sî fie albastru-deschis, iar altele albastru-intens. După ce ați scos fiecare tranșă de ouă, puneți-le la uscat, scrie exquis.ro.

8. După ce s-au uscat complet, le puteți lăsa așa cum sunt ele sau stropiți-le cu vopsea comestibilă aurie pentru a obține efectul de pătat. Pentru aceasta, așezați ouăle pe câteva bucăți de prosoape de hârtie. Înmuiați o perie uscată sau periuta de dinti veche în vopsea și stropiți.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close