Antena 3 CNN Life Cum trebuie să interpretăm visele care se repetă. Explicaţia psihologului

Cum trebuie să interpretăm visele care se repetă. Explicaţia psihologului

Cum trebuie să interpretăm visele care se repetă. Explicaţia psihologului
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
17 Noi 2017   •   15:42

Din punct de vedere psihologic, visele care se repetă ascund probleme nerezolvate din trecut, din prezent sau chiar dintr-o viață anterioară, spune un parapsiholog.

Peste 60% dintre oameni, majoritatea femei, au astfel de vise.E noapte, cineva te urmareste, alergi disperata pe stradute intunecate, te impiedici si cazi. Te trezesti speriat si nu pricepi de ce ai avut iar acelasi vis ingrozitor. Desi nu pare, e o cale prin care psihicul tau te protejeaza.

Poate ai observat ca aceste vise dispar in perioadele cand esti odihnita, relaxata si revin in momentele de stres intens, de nemultumire si neliniste. Persoanele depresive viseaza cel mai mult, arata studiile, creierul incercand astfel sa se elibereze de emotiile negative, informează cancan.ro.

De cele mai multe ori, visele sunt urmarea unei experiente care te-a marcat, chiar daca pe moment nici nu ti-ai dat seama. Pot avea la baza secvente de amintiri, ganduri pasagere, fantezii pe care le-ai avut candva, chiar fara sa le constientizezi sau sa le dai vreo importanta la acea vreme. Freud considera ca aceste vise reflecta amintiri din copilaria timpurie, deci pot fi legate de o carte pe care ai citit-o demult, de un basm, de o poveste pe care ai auzit-o la scoala, de un desen animat care te-a impresionat.

×
Subiecte în articol: vise psiholog
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close