Antena 3 CNN Life Ediție de weekend: 20 de ani de la moartea lui Nicu Ceauşescu. Cum arătau iubitele fiului preferat al dictatorilor

Ediție de weekend: 20 de ani de la moartea lui Nicu Ceauşescu. Cum arătau iubitele fiului preferat al dictatorilor

Ediție de weekend: 20 de ani de la moartea lui Nicu Ceauşescu. Cum arătau iubitele fiului preferat al dictatorilor
24 Sep 2016   •   16:49

Astăzi se împlinesc astăzi 20 de ani de la moartea lui Nicu Ceauşescu. Fiul preferat al dictatorilor a dus o viaţă de lux, dar apropiaţii spun că nu a fost un om fericit. A iubit cu patimă, dar de fiecare dată Elena Ceauşescu, mama sa, le-a îndepărtat pe femeile din viaţa lui.

Prima mare dragoste a lui Nicu Ceauşescu a fost Donca, fiica ideologului partidului comunist, Paul Niculescu-Mizil, sora lui Serghei Mizil. Elena Ceaușescu n-a fost de acord cu această relaţie şi a facut tot ce i-a stat în putinţă să o îndepărteze de fiul său. După despărţire, Nicu a devenit ușor irascibil şi în unele cazuri chiar violent, spun apropiaţii.

Apoi, la începutul anilor 80 Nicu Ceaușeascu a cunoscut-o pe cântăreaţa Jeanina Matei, la concert pe litoral. A făcut o pasiune puternică pentru artistă, însă Nicolae şi Elena Ceauşescu nu ar fi fost nici de această dată de acord cu relaţia fiului lor. Aşa că după despărţire artista a părăsit România și s-a stabilit în Italia.

Presa a speculat şi o relaţie cu Nadia Comăneci. Nicu Ceaușescu ar fi fost cel care a ajutat-o pe Nadia să fie răsplătită pentru meritele ei sportive cu o mașină și o casă, spun apropiaţii.

Singura soție a lui Nicu Ceaușescu a fost ambițioasa Poliana Cristescu, fosta șefă a Consiliului Național al Pionierilor. Cei doi au fost căsătoriţi aproape un an şi jumătate, iar prietenii spun că Nicu Ceauşescu "nici nu a atins-o" deoarece nu simţea nimic pentru ea.

După divorţ, Nicu Ceauşescu trăieşte o altă poveste de dragoste cu soprana Daniela Vlădescu, alături de care spera să îmbătrânească. Cei doi s-au cunoscut în delegaţia de la Festivalul Tineretului de la Moscova. Evenimentele din 1989 le schimbă planurile şi Nicu Ceauşescu este condamnat în 1991 pentru port ilegal de armă.

La doar 5 ani de detenţie Nicu Ceauşescu este eliberat din motive medicale. Grav bolnav de ciroză hepatică "prinţişorul" aşa cum era alintat de toţi moare pe 25 septembrie 1996, la Viena, la doar 45 de ani.

×
Subiecte în articol: Nicu Ceauşescu
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close