Antena 3 CNN Life Familie 4 obiceiuri zilnice care te fac nefericit

4 obiceiuri zilnice care te fac nefericit

4 obiceiuri zilnice care te fac nefericit
24 Iul 2014   •   19:05

Oamenii incep sa adopte anumite obiceiuri in primii ani ai tineretii. Atunci cand rezultatele actiunilor sunt favorabile atunci vor repeta acel comportament. Insa prin repetitia frecventa si prin reintarire, oamenii se conditioneaza precum cainii lui Pavlov.

Obiceiurile sunt bune sau proaste in functie de ce crede fiecare, insa existe modele care s-au dovedit a fi mai sanatoase, mai fericite si prospere. Multe dintre ele sunt credinte gresite ca de exemplu „Ce ma face fericit nu e bun pentru sanatatea mea”.

  

Iata 4 obiceiuri zilnice care te fac nefericit.

 

1. Exagerarea cu lucrurile bune Este adevarat ca prea mult dintr-un anumit lucru nu face bine. Poate ca atunci cand ti-ai stabilit obiceiuri sanatoase intentiile tale au fost bune, insa acestea se pot transforma usor in unele obsesive, periculoase. Obsesia in legatura cu dieta sau cu sportul poate avea efecte negative. Este in regula daca intr-o zi nu faci exercitii fizice. Opreste-te inainte sa inlocuiesti potentialele beneficii sanatoase cu vina, anxietate, autodispretuire sau judecata.

Fericirea deriva din echilibru, chiar si cand este vorba despre obiceiuri sanatoase. Oscar Wilde a spus odata: „Fa totul cu moderatie, chiar si moderatia”.

 

 
2. Sa te atasezi de anumite relatii Sunt sanse mari ca valorile si interesele de acum sa fie diferite fata de cele pe care le aveai in urma cu 10 ani. Ai facut schimbarile necesare potrivit noilor valori?


Citeste continuarea aici.

×
Parteneri
Revolta fermierilor împotriva unui nou sistem antigrindină
x close