Antena 3 CNN Life Familie Cum dezvolți inteligența emoțională a bebelușului

Cum dezvolți inteligența emoțională a bebelușului

Cum dezvolți inteligența emoțională a bebelușului
28 Iul 2014   •   15:39

Bebelușii simt mai mult decât ne imaginam noi. Sunt conștienți de ceea ce se întâmplă în jurul lor și percep informații în cel mai mic detaliu. În psihologie, sunt cercetători care susțin contrariul, dar studiile din prezent relevă concluzii deosebit de utile pentur fiecare părinte.

Pe blogul Elei Crăciun, prezentatoarea emisiunii ”Numai de bine” și a știrilor matinale de weekend de la Antena 3, psihoterapeutul Dana Dumitrache scrie despre inteligența emoțională a bebelușului și cum tu, ca părinte de bebeluș trebuie să fii prezent emoțional și afectiv în viața micuțului.

Psihologii clinicieni și neurologii au demonstrat că aria limbajului și aria emoționalității din nodul amigdalian, sunt perfect elaborate încă din stadiul intrauterin. Până în anii ’80 (când a murit), Francoise Dolto trata bebelușii care refuzau să mănânce, să se joace, să manifeste interes pentru viața asta, doar VORBINDU-LE. Vorbindu-le ca unor adulți. Și vorbindu-le cu afecțiune și implicare emoțională autentică.”, a explicat psihoterapeutul Dana Dumitrache pe www.elacraciun.ro


Mai multe detalii despre inteligența emoțională a bebelușilor găsiți aici.

×
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close