x close

Fii alături de noi!

Curry: 7 beneficii nestiute pentru sanatate

de 19 Dec 2013   •   16:59 Comenteaza
Curry: 7 beneficii nestiute pentru sanatate 132
Curry este un condiment extrem de apreciat de bucătari pentru gustul său puternic. V-aţi gândit însă că pudra de curry poate fi la fel de benefică şi pentru sănătate?
În antichitate, curry se folosea pentru tratarea inflamaţiilor, în special a celor cauzate de artrită.
În prezent, tot mai multe studii scot la iveală beneficiile pe care le are acest condiment asupra oamenilor.
 
Cercetătorii canadieni de la Centrul de Cardiologie din Toronto, au descoperit că acest condiment scade riscurile insuficienţei cardiace datorită unui compus – curcumin – care îmbunătăţeşte funcţiile inimii.
De asemenea, alte substanţe conţinute de curry contribuie la menţinerea tinereţii celulelor, prevedind producerea anormală de proteine. În plus, curry contribuie la prevenirea deteriorării sistemului nervos, la îmbunătăţirea capacităţii de funcţionare a creierului şi la prevenirea apariţiei maladiei Alzheimer.

 

poza

Actualitate

Produs în ţara ta. O zi trăită 100% româneşte

Ce aţi zice dacă fix de Ziua României, trăim româneşte sută la sută? Mai exact, cu produse făcute la noi în ţară. Sabrina Preda şi Daniel Coman au încercat. Ne-au spus că nu e deloc greu, ba...

01 Dec 2015  •  09:23

poza

Show

Regizorul rus Eldar Ryazanov a murit la 88 de ani

Doliu şi pentru lumea filmului rusesc. Regizorul Eldar Ryazanov a murit la 88 de ani. Cineastul s-a stins din viaţă, luni, la un spital din Moscova, Rusia, după ce a suferit un infarct.

01 Dec 2015  •  09:10

sati