Antena 3 CNN Life Familie O tânără i-a mărturisit bunicii ei că soțul o înșală. Ce a făcut bătrâna în continuare este o lecție de viață pentru noi toți

O tânără i-a mărturisit bunicii ei că soțul o înșală. Ce a făcut bătrâna în continuare este o lecție de viață pentru noi toți

O tânără i-a mărturisit bunicii ei că soțul o înșală. Ce a făcut bătrâna în continuare este o lecție de viață pentru noi toți
05 Sep 2015   •   12:23
Citiți cu atenție rândurile următoare! E incredibil cât de multă înțelepciune stă în spatele acestor vorbe simple.
 
O tânăra i-a spus bunicii ei că viața pare să devină din ce în ce mai grea, în plus soțul o înșală cu o altă femeie.
 
Bătrâna și-a ascultat nepoata, apoi a condus-o în bucătărie și a pus pe foc trei oale pline cu apă. Când apa a început să fiarbă, bătrâna a pus morcovi în prima, ouă în cea de-a doua oală și boabe de cafea în cea de-a treia.
 
După 20 de minute a oprit focul, a scos morcovii, ouăle și boabele de cafea și a rugat-o pe nepoata ei să-i spună ce vede.
 
"Morcovi, ouă și cafea", a fost răspunsul evident al tinerei.
 
Bunica a rugat-o atunci să apese pe morcovi, care erau moi, să spargă coaja unui ou, care se întărise, și să guste cafeaua.
 
Femeia a făcut tot ce i-a cerut bătrâna fără să știe ce vrea aceasta să-i demonstreze. Atunci bunica ei i-a explicat simplu că morcovii, ouăle și cafeaua s-au confruntat toate cu aceeași problemă: apa clocotită. Însă felul în care au reacționat e diferit. Morcovul, cel mai dur la început, s-a înmuiat. Oul a devenit tare pe interior, însă cafeaua e singura care a reușit să schimbe apa. 
 
Așa e și-n viață a spus bătrâna. Depinde numai de noi cum reacționăm când dezamăgirea și problemele bat la ușă. Devenim moi și renunțăm, ca morcovii? Ne transformăm interiorul, sufletul, în stană de piatră, ca oul? Sau luptăm cu greutățile, în cele din urmă reușind să scoatem ceva bun din orice situație dificilă, precum cafeaua.
 
Cei mai fericiți oameni știu cum să scoată ceva bun din orice situație dificilă.

×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close