Antena 3 CNN Life Familie Sfatul psihologului: Cine este responsabil pentru nefericirea mea?

Sfatul psihologului: Cine este responsabil pentru nefericirea mea?

Sfatul psihologului: Cine este responsabil pentru nefericirea mea?
24 Oct 2014   •   19:50



Unul dintre pașii mici pentru umanitate dar mari pentru individ este asumarea resposabilitatii. Inclusiv pentru propria fericire sau, eventual, nefericire. E nevoie de doi oameni sa ai o relatie și de doi oameni sa strici o relatie. Așa incat, oare cat de mult ma ajuta sa ma intreb ce are de schimbat partenerul meu astfel incat sa ma faca pe mine fericita? Pai sa ne gandim… In primul rand partenerul meu se va schimba cand și daca vrea el. Mai apoi, schimbarea va dura atat timp cat o poate sustine. Ceea ce nu inseamna obligatoriu “pentru totdeauna”. Așa se face ca, “ne certam, o vreme se schimba și apoi ajungem de unde am plecat” , este fraza pe care o aud adesea in terapia de cuplu.

Sa ne intelegem… Nu intri intr-o relatie pentru a fi abuzat, neglijat, abandonat sau tratat cu lipsa de respect. Daca manifestari de acest gen sunt prezente intr-o relatie, atunci partenerul care le manifesta are nevoie sa fie trezit la realitate. Și daca nu se trezește, atunci singura solutie este ruperea relatiei.

Daca insa nimic atat de dramatic nu se intampla dar totuși te simti nefericit iar relatia scartaie e mult mai util sa incetezi sa aștepti ca celalalt sa se schimbe și sa incepi sa te intrebi ce poti face tu, ce poti schimba tu in așa fel incat sa incepi sa fii multumit de viata ta de cuplu.

Citeste continuarea aici.

 

 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close