Antena 3 CNN Life Medicamente pe care să nu le iei niciodată când este răcit. Îţi fac mai mult rău decât bine

Medicamente pe care să nu le iei niciodată când este răcit. Îţi fac mai mult rău decât bine

Medicamente pe care să nu le iei niciodată când este răcit. Îţi fac mai mult rău decât bine
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
16 Mar 2018   •   16:46

Medicii fac anunțul la care nu te-ai fi așteptat. Există și medicamente care îți fac mai mult rău și sunt interzise atunci când eșți răcit. Specialișții ne oferă toate răspunsurile. În această perioadă trebuie să fii norocos că să nu răcești. 

Organismul este foarte slăbit, iar virusurile se lipesc cu ușurință de noi. Este foarte important să avem o alimentație corespunzătoare, bogată în vitamine care să ne ajute să ne apărăm de microbi și viruși, atât cât se poate. Dimpotrivă, la cele mai mici semne de răceală, noi suntem tentați să apelăm la tot felul de pastile care nu sunt recomandate de un specialist. în sezonul rece trebuie să fii norocos că să nu răcești.

Ce medicamente nu trebuie să iei când eșți răcit

Primul sfat pe care ți-l putem da este să nu recurgi niciodată la automedicație, adică să nu îți administrezi niciun fel de tratament cu pastile fără recomandarea medicului care te-a consultat în prealabil. În al doilea rând, încearcă pe cât posibil să renunți la antibiotice și siropuri de tuse, conform divahair.ro.

Pe de o parte, antibioticele sunt recunoscute pentru efectele nocive pe care le au asupra sănătății corpului. Te ajută să scapi de infecții, dar îți afectează stomacul și te storc de vlagă. În timp, poți chiar să devii imun la antibiotice dacă le consumi des, ceea ce nu este un lucru tocmai bun.

De partea cealaltă, siropurile de tuse nu numai că nu rezolvă problema, dar îți îngreunează și mai mult tusea și formează un mucus incomod în gât. Eventual, le poți încerca pe acelea care sunt pe baza de plante, naturiste.

×
Subiecte în articol: medicamente raceala medici organism
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close