Antena 3 CNN Life Nimeni nu se gândea la asta! Iată de ce e bine să dormi noaptea dezbrăcat

Nimeni nu se gândea la asta! Iată de ce e bine să dormi noaptea dezbrăcat

Nimeni nu se gândea la asta! Iată de ce e bine să dormi noaptea dezbrăcat
23 Mai 2019   •   14:20

Somnul este un factor extrem de important pentru sănătatea fizică şi psihică a fiecărei persoane. De ce este bine să dormi dezbrăcat? 

Somnul. Marea binefacere a creierului. Pe lângă orele de somn pe care trebuie să le... dormim pentru a funcţiona la cote maxime, este importantă şi calitatea somnului. Pentru a îmbunătăţi calitatea somnului, specialiştii ne recomandă să... dormim fără haine pe noi.  

Se pare că atunci când dormim fără haine pe noi, are loc regenerarea pielii: când dormi gol, pielea respiră mai ușor și absoarbe nutrienți mai rapid. În plus, devii mai energic: somnul de 7-8 ore îți asigură energie pe o zi întreagă.

Se îmbunătățește calitatea somnului: în timpul somnului, temperatura corpului scade și pijamalele împiedică acest proces. Dacă dormiți fără haine, veți avea un somn dulce, ca la un copil.

Se reduc durerile: dacă vei dormi gol, nimic nu oprește circulația și astfel nu simți nici o durere.

Se va reduce burta: datorită faptului că abdomenul se simte așa mult mai confortabil.

Somnul fără haine, îmbunătățește imunitatea: atunci când ai contact piele la piele, are loc reducerea de cortizol, hormonul stresului. Și are loc creșterea nivelului de oxitocină din organism, efect benefic pentru tensiunea arterială.

Sursa: clickpentrufemei.ro.

×
Subiecte în articol: dezbracat beneficii
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close