Antena 3 CNN Life Nu mai arunca niciodată pliculeţul din cutia cu pantofi. Iată cât de folositor poate fi

Nu mai arunca niciodată pliculeţul din cutia cu pantofi. Iată cât de folositor poate fi

Nu mai arunca niciodată pliculeţul din cutia cu pantofi. Iată cât de folositor poate fi
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
06 Apr 2018   •   18:07

Nu aruncaţi pliculeţul pe care-l găsiţi în cutiile cu pantofi sau cu diverse electronice, pentru că nici nu ştiţi cât de folositor poate fi. Pentru că rolul respectivului pliculeţ este de a absorbi umezeala, iată câteva situaţii în care vă poate ajuta pentru a economisi timp, energie şi bani.

De exemplu, dacă v-aţi scăpat smartphone-ul în apă sau e doar stropit de ploaie, puneţi-l într-un bol cu pliculeţe de silicon şi lăsaţi-l peste noapte. Până dimineaţă, toată umezeala va fi absorbită, potrivit rfi.ro.

La fel de eficient este pliculeţul "magic" şi pentru dezaburirea parbrizului. Dacă laşi seara în maşină câteva pliculeţe, nu mai trebuie să stai cu grija minutelor pierdute pentru dezaburit dimineaţa.

La plaja sau după ce plecaţi de la sala de sport, pliculeţele vă pot fi, din nou, de mare ajutor. Probabil că deja bănuiţi de ce: amsorrb umezeala din costumul de baie sau echipamentul sportiv. Trebuie doar să puneţi câteva în geantă.

Pliculeţele „Silica Gel” sunt recomandate şi celor care vor să-şi păstreze fotografiile vechi în stare cât mai bună. Pentru asta, trebuie înlăturată umezeala care face ca fotografiile să se lipesc între ele. Unii experţi spun că dacă punem câteva plicuri de silicon într-o cutie lângă poze, acestea vor rămâne uscate şi intacte pentru multă vreme.

 

×
Subiecte în articol: cutie pantofi
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close