Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Numai de bine: Lecția de igienă dentară

Numai de bine: Lecția de igienă dentară

Numai de bine: Lecția de igienă dentară
19 Apr 2015   •   11:12

Experienţa practică este cea mai eficientă metodă de învăţat pentru copii. Mai ales când e vorba de un lucru care generează frică, chiar dacă de multe ori gratuit. De acceea, vizita la cabinetul medicului stomatolog, în Săptămâna Altfel, a fost o astfel de experienţă. Informaţiile pe care le-au primit copiii sunt cu atât mai valoroase pentru că, după ce au trecut de teamă, au decis deja să aplice ceea ce au învăţat.

Copiii acceptă cu bucurie experienţa, oricât de înfricoşătoare pare la început. Dar şi cu un soi de seriozitate matură. Cu toată că nu de autoritate au nevoie, ci de o stare emoţională pozitivă care însoţeşte actul educaţional.

Aici e de datoria dascălului, indiferent de formaţia sa, ca informaţiile proaspete să se întimpărească în minte pentru a le accesa ori de câte ori au nevoie. Există fără îndoială o evoluţie în ceea ce priveşţte însuşirea, la vârste timpurii, a igienei dentare corecte.

Indiferent de vârstă, trebuie să ştim că zahărul şi băuturile acidulate sunt cei mai mari duşmani ai dinţilor sănătoşi.

Medicii recomandă măcar să clătim gura după masă, pentru reducerea acidităţii, dacă suntem luaţi prin surprindere. Însă nici chiar apa de gură nu înlocuieşte un periaj dentar.

Durerea nu a făcut parte din programul educaţional al copiilor. Iar dacă respectăm sfaturile de prevenţie ale medicului, nu va fi niciodată.  

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close