Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Numai de bine: Mandala - Colorează pentru relaxare și concentrare

Numai de bine: Mandala - Colorează pentru relaxare și concentrare

Numai de bine: Mandala - Colorează pentru relaxare și concentrare
Sursa foto: Foto: pixabay.com
31 Iul 2016   •   12:24

După pilates şi hatha yoga, coloratul unei mandale este o modalitate excelentă de a vă destresa psihicul. O jumătate de oră de desenat face cât trei întâniri cu un psihoterapeut

Nu trebuie să fiți un artist plastic ca să desenați o mandală. Internetul este sursa unui astfel de desen schițat pe o pagină A4. Tot ceea ce trebuie sa facem este să aflăm sursa stresului nostru și să decidem că mentalul nostru este încărcat de prea multe frustrări, angoase sau de frici de tot felul și că are nevoie să se liniștească și să-și regăsească resursele emoționale de bine. Iar mandala are acest efect asupra noastră.

Mandala este acel desen în formă de cerc, preluat de psihanalistul Karl Gustav Jung din culturile hinduiste și budiste străvechi şi utilizată ca instrument terapeutic care face legătura dintre inconștient și artă.

Mandala este cunoscută culturii occidentale moderne pentru puterile sale vindecare mentală și emoțională. Desenarea mandalei este, de asemenea, o formă specială de meditație care activează centrul creativității, și dizolvă conflictele mentale interne și problemele emoționale.

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close