Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Numai de Bine: Tratarea herniei de disc prin elongaţie

Numai de Bine: Tratarea herniei de disc prin elongaţie

Numai de Bine: Tratarea herniei de disc prin elongaţie
24 Mai 2015   •   11:24

Durerile de spate, simple sau complicate şi chiar recuperarea după o hernie de disc, pot fi trecute mai uşor cu ajutorul elongaţiei.

Un procedeu nechirurgical care presupune relaxarea pe un pat special îndreaptă coloana, o scapă de presiunea din interiorul discurilor, permiţându-le acestora sa se rehidrateze şi, implicit, să se vindece. Şi dacă asta nu e de ajuns, s-a descoperit că procedura are ca efect chiar şi creşterea în înălţime.

Hernia de disc reprezintă una dintre cele mai frecvente şi dureroase afecţiuni ale coloanei vertebrale. Apariţia ei este mereu suprinzătoare, fie că are un debut brusc, fie că se instalează pe nesimţite ţi culminează cu un şoc dureros, de nesuportat. 99% dintre hernii apar pe o coloană bolnavă, ca urmare a unui proces lung de uzură, expunere la frig sau chiar la stres îndelungat.

Pe langa durere, modificarea posturii corporale si a mersului ar trebui să fie semne clare ale instalarii herniei de disc. Iar netratată corespunzator poate duce chiar la modificari ale reflexelor. Pentru toţi cei care se regăsesc în aceste situaţii şi resimt deja efectele, există
elongaţie, un remediu nechirurgical şi extrem de eficient. Această decompresie tridimensioală a vertebrelor reprezintă versiunea tehnologizată a tracţiunii.

Practic, această repoziţionare a vertebrelor în ax longitudinal crează mediul de vindecare, iar în scurt timp deblochează discurile intervertebrale şi vertebrale.

Dar totul în condiţii de siguranţă şi fără pic de durere. Iar dacă procedura este însoţită de fizioterapie efectele se simt după prima şedinţă.

Astfel se obţin reducerea intensităţii durerii şi inflamaţiei, relaxarea musculaturii, starea de bine şi, nu în ultimul rând, o creştere în
înălţime de unu-doi centimetri. Procedurile de elongaţie se fac de îndată ce se pune un diagnostic de specialitate asupra pacientului. Iar pentru
asta aveti nevoie de un RMN.

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close