Antena 3 CNN Life Pericolul ascuns din bucătăria ta. Ai mare grijă la acest lucru, este cu adevărat nociv

Pericolul ascuns din bucătăria ta. Ai mare grijă la acest lucru, este cu adevărat nociv

Pericolul ascuns din bucătăria ta. Ai mare grijă la acest lucru, este cu adevărat nociv
16 Aug 2018   •   23:52

S-au realizat numeroase studii cu privire la utilizarea aparatelor electrocasnice în locuințele din întreaga lume, dar mai ales în orașele mari. Acestea au arătat că utilizarea regulată a cuptorului cu microunde poate avea consecințe grave asupra sănătății.

Cuptorul cu microunde este, fără îndoială, una dintre cele mai minunate invenții moderne ale omenirii, fiind capabil să încălzească sau să gătească mâncarea în doar câteva minute. Este un aparat ușor de folosit, te ajută să economisești timp și energie și consumă mai puțin curent electric decât un cuptor normal.

Cuptoarele cu microunde utilizează un anumit tip de energie electromagnetică, folosind radiații de undă lungă, asemănătoare undelor radio. Fiecare cuptor cu microunde conține un magnetron, adică un tub în care radiațiile de aproximativ 2450 MHz interacționează cu moleculele din alimente.

Fiecare undă de energie creată de acest dispozitiv se schimbă de la polul pozitiv la cel negativ la fiecare ciclu, adică de milioane de ori pe secundă. Această fricțiune moleculară generează căldură, dar alterează sau distruge și aminoacizii din alimente, producând substanțe toxice pentru organism.

Atunci când este folosit pentru a încălzi mâncarea, cuptorul cu microunde poate cauza: transformări moleculare ce generează substanțe carcinogene, o reducere a biocompatibilității nutrienților (vitamine și minerale), o pierdere de 60-90% a energiei calorice, scăderea conținutului de proteine și producerea de radicali liberi.

n primul rând, un fenomen specific acestui aparat este supraîncălzirea apei. Atunci când punem un vas cu apă la încălzit în cuptorul cu microunde, aceasta poate atinge temperatura de fierbere, dar fără a forma „bulele” caracteristice, motiv pentru care nu ne dăm seama dacă apa fierbe sau nu. Uneori vasul poate exploda în momentul în care deschidem ușa cuptorului din cauza schimbării de temperatură. Incidentul poate cauza arsuri severe pe mâini, față și gât.

Prin urmare, trebuie să avem o foarte mare grijă atunci când încălzim în cuptor apă pentru ceai, cafea, etc. sau orice alt fel de lichid, cum ar fi supa sau laptele.

În al doilea rând, există o altă problemă foarte importantă ce apare atunci când folosim cuptorul cu microunde. Anumite recipiente eliberează substanțe chimice care se infiltrează în mâncarea încălzită, iar acestea pot fi cancerigene.

Este indicat să fim atenți și să nu folosim vase care nu sunt recomandate pentru cuptorul cu microunde. Dacă nu ai de ales și trebuie să folosești acest dispozitiv pentru a găti ceva, cel mai bine este să folosești un recipient din sticlă.

Și nu în ultimul rând, așa cum am menționat mai sus, microundele pot afecta conținutul alimentelor. Acestea reduc nivelul de vitamina B1, esențială pentru producerea de globule roșii și alte celule și distrug aproape complet flavonoidele, agenți antiinflamatori și anticancerigeni. Enzimele și proprietățile antibiotice ale laptelui de mamă pot fi de asemenea distruse.

Sursa:  dozadesanatate.ro

×
Subiecte în articol: pericol bucatarie cuptor cu microunde
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close