Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Antibioticele naturale care se ascund în bucătăria noastră

Antibioticele naturale care se ascund în bucătăria noastră

Antibioticele naturale care se ascund în bucătăria noastră
29 Ian 2015   •   14:11

În ultimele decenii, folosirea antibioticelor a atins un nivel record. Drept urmare, bacteriile au devenit din ce în ce mai reziste la medicamente.

Industria antibioticelor a luat avânt în anii 1940 prin urmare, există și alternative naturale pentru acestea, recomandate nu neapărat pentru tratare ci mai degrabă pentru prevenție. Alimentele și plantele care luptă contra infecțiilor au făcut istorie de-a lungul vremii, sunt cunoscute drept alimente “astringente” - curăță în mod natural sângele, fără efecte secundare nocive și fără să strice echilibrul delicat al bacteriilor bune din corpul nostru.

Antibioticele naturale se află chiar în bucătăria noastră

Usturoiul: pâinea prăjită unsă cu puțin unt și usturoi face minuni. Usturoiul poate lupta contra infecțiilor simple precum răceala datorită concentrației de alicină. 

Mierea: romanii o foloseau pentru tratarea rănilor și prevenirea infecțiilor. Pentru marile civilizații, fără excepție, mierea trecea drept un antibiotic natural cu efecte antimicrobiene, antiinflamatoare și antiseptic. Mierea Manuka din Noua Zeelandă este considerate a avea cele mai mari concentrații de antioxidanți. Peroxidul de hydrogen din miere luptă contra infecțiilor, previne dezvoltarea bacteriilor, calmează sistemul digestive, elimină toxinele din sânge și ajută la buna funcționare a ficatului. Combinată cu scorțișoara întărește celulel albe din sânge.

Citeşte mai multe pe www.elacraciun.ro

×
Subiecte în articol: ela craciun blog antibiotic
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close