Antena 3 CNN Life Secretul cafelei turcești. Cum să prepari cea mai bună cafea la ibric

Secretul cafelei turcești. Cum să prepari cea mai bună cafea la ibric

Secretul cafelei turcești. Cum să prepari cea mai bună cafea la ibric
Sursa foto: Foto: pixabay.com
13 Sep 2018   •   09:31

Contestată și adorată în același timp, metoda de preparare a cafelei la ibric poate fi transformată într-un adevărat ritual, în funcție de țara din care provine rețeta.

Ingrediente:

1 ceaşcă de 100 ml apă

2 linguriţă cafea măcinată

1 linguriţă rasă de zahăr (sau cât vă place)

Mod de preparare:

Într-un ibric se pun la fiert pe foc mic o ceşcuţă de apă, 1 linguriţă de cafea şi zahărul. Pe măsură ce se apropie de clocot, se ia caimacul ce se formează cu o linguriţă şi se pune în ceşcuţă.

Când a dat în câteva clocote se pune încă 1 linguriţă de cafea, se acoperă şi se dă deoparte, să se aşeze zaţul, potrivit exquis.ro.

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close