Antena 3 CNN Life Semnele care prevestesc un infarct. Află și tu la ce trebuie să fii atent!

Semnele care prevestesc un infarct. Află și tu la ce trebuie să fii atent!

Semnele care prevestesc un infarct. Află și tu la ce trebuie să fii atent!
12 Apr 2018   •   20:29

Statisticile arată o legătură clară între întârzierea intervenţiei medicale în caz de infarct şi riscul crescut de dizabilitate sau chiar de deces. 

Durere în braţ sau la nivelul bărbiei. Sigur, multă lume se sperie, în general, atunci când simte o durere în piept. De fapt, spune medicul Crandall de foarte multe ori, durerea dată de infarct nu apare în piept, ci la distanţă, în braţul stâng, de exemplu, sau la nivelul bărbiei.

Dificulăţi de respiraţie. De multe ori, acest simptom apare chiar în lipsa durerilor în piept sau în braţul stâng. Un studiu publicat în „The New England Journal of Medicine“ a arătat că persoanele cu acest simptom au prezentat un risc de trei-cinci ori mai mare de a deceda, fiindcă au ajuns mai târziu la spital, neacordând importanţa cuvenită manifestării. Respiraţia sacadată, rapidă poate apărea brusc, imediat înainte sau chiar în timpul unui infarct, scrie doctorulzilei.ro.

Indigestia şi arsurile la stomac. „Un alt pacient de-al meu, Jack, un profesionist în domeniul lui, vânzările, obişnuia să sărbătorească o reuşită scoţându-şi clienţii în oraş, la o cină copioasă, cu fripturi şi alcool. 

 Greaţa şi transpiraţia abundentă. Majoritatea pacienţilor care au aceste manifestări se gândesc la orice altă problemă: de la o masă copioasă, la gripă sau stres. De altfel, greaţa şi starea de vomă sunt considerate şi de medici simptome atipice ale infarctului. 

×
Subiecte în articol: semne durere
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close