Antena 3 CNN Life Știinţă Un miliard de oameni ar putea orbi până în 2050. Boala afectează deja două miliarde de persoane la nivel global

Un miliard de oameni ar putea orbi până în 2050. Boala afectează deja două miliarde de persoane la nivel global

Un miliard de oameni ar putea orbi până în 2050. Boala afectează deja două miliarde de persoane la nivel global
10 Oct 2015   •   09:30

Un grup de oameni de știință lansează un avertisment cutremurător. Până în 2050, un miliard de oameni ar putea rămâne fără vedere din cauza miopiei. Studiul mai arată că mai mult de jumătate din populația globului va suferi de miopie până în 2050. În prezent, la nivel mondial, peste două miliarde de oameni au fost diagnosticați cu miopie.

“Trebuie să fim conștienți că aceste riscuri există. Apoi trebuie să mobilizăm cercetătorii să creeze soluții eficiente pentru diminuarea acestor riscuri. Iar doctorii trebuie să dispună de mijloacele necesare tratării pacienților cu risc crescut”, a declarat profesorul Kovin Naidoo, citat de medicaldaily.com.

Miopia este un defect al vederii care se manifestă prin imposibilitatea de a distinge clar obiectele situate la o distanță mai mare. Aceasta se întâmplă deoarece razele paralele, ce vin de la un obiect, atunci când traversează globul ocular, se focalizează înaintea retinei, permițând doar distingerea obiectelor situate la o distanță mai mică. Globul ocular al persoanelor mioape este mai alungit, fiind nevoie de lentile divergente pentru a corecta vederea, deplasând focarul pe retină.

×
Subiecte în articol: orbire vedere
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close