x close

Fii alături de noi!

Anunțul făcut de NASA. Nu s-a mai întâmplat de 246 de ani

de 23 Mar 2016   •   13:37
Anunțul făcut de NASA. Nu s-a mai întâmplat de 246 de ani 132
Foto: spaceplace.nasa.gov

O cometă numită P/2016 BA14, descoperită în luna ianuarie, a trecut marţi pe lângă Terra, la o distanţă considerată mică de astronomi, de doar 3,4 milioane de kilometri, fapt care nu s-a mai întâmplat de 246 de ani, informează point.fr, potrivit Agerpres.

Această distanţă, care echivalează cu aproximativ de 10 de ori distanţa care separă Pământul de satelitul său natural, Luna, nu a prezentat niciun pericol pentru planeta noastră.

Pentru astronomii interesaţi de aceste corpuri cereşti, trecerea P/2016 BA14 este un avantaj real, deoarece un astfel de fenomen nu s-a mai înregistrat în ultimul sfert de secol: o singură cometă, cunoscută sub numele de Lexell, ar mai fi trecut atât de aproape de noi, la aproximativ 2,3 milioane de kilometri, la 1 iulie 1770.

Potrivit experţilor, P/2016 BA14, descoperită la data de 21 ianuarie şi considerată iniţial asteroid, ar fi, în realitate, un fragment mare dintr-o altă cometă, 252P/Linear, care a trecut şi ea prin apropierea Pământului noaptea trecută, la o distanţă de 5,2 milioane de kilometri.

P/2016 BA14 şi mai ales cometa sa mamă 252P/Linear ar trebui să fie vizibile pe cerul din emisfera nordică începând cu 25 martie şi cel puţin până la începutul lunii aprilie.

 

În Premieră. Vise în eprubetă

În Premieră. Vise în eprubetă

România stă foarte prost la capitolul natalitate, iar populaţia este în scădere, dar statul nu este foarte preocupat de viitoarele generaţii. Medicii estimează că infertilitatea, o problemă care...

poza

Show

Veste cruntă pentru Brigitte Sfăt. Are două tumori și trebuie operată de urgență

Brigitte Sfăt are probleme grave de sănătate și trebuie operată de urgență. Anunțul a fost făcut chiar de ea, pe contul său de socializare. „În urma unor investigații, cu câteva zile...

29 Iun 2016  •  10:16

sati