Antena 3 CNN Life Știinţă Avertismentul făcut de astronomi: Există un asteroid care poate intra în coliziune cu Terra

Avertismentul făcut de astronomi: Există un asteroid care poate intra în coliziune cu Terra

Avertismentul făcut de astronomi: Există un asteroid care poate intra în coliziune cu Terra
Sursa foto: Foto: pixabay.com
01 Aug 2016   •   17:40

Un nou eveniment astronomic a alarmat utilizatorii de internet. Vorbim despre un asteroid despre care NASA spune că ar putea crea probleme majore pentru Terra.

Cu un diametru de 500 de metri, Bennu, așa cum este denumit, ar putea lovi Terra în curând. Se pare că acest asteroid orbitează planeta noastră o dată la șase ani și, în anul 2135, traiectoria sa ar putea fi modificată. Mai exact, asteroidul ar putea trece printre Terra și Lună, unde ar suferi modificări de traiectorie și s-ar îndrepta spre Terra.  

Dacă traiectoria asteroidului s-ar modifica și acesta s-ar îndrepta spre Terra, impactul ar fi echivalent cu explozia a 3 miliarde de tone de explozibili, conform astronomilor.

Dante Lauretta, un profesor al Arizona University, a declarat, pentru Sunday Times, că acest asteroid “ar putea cauza suferință și moarte”.

Conform estimărilor astronomilor, Bennu are o șansă din 2.700 să lovească Terra în perioada 2175 și 2196.

NASA a luat decizia să trimită o misiune pe suprafața asteroidului. Naveta fără echipaj uman va fi lansată în luna septembrie, cu speranța că va ateriza pe Bennu până în anul 2018. Abia atunci vom avea mai multe detalii.

 

×
Subiecte în articol: Terra coliziune
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close