x close

Fii alături de noi!

Avertismentul lui Stephen Hawking: Sfârșitul planetei devine o certitudine

de G.S.   •   30 Ian 2016   •   20:40
Avertismentul lui Stephen Hawking: Sfârșitul planetei devine o certitudine 416
Foto: pixabay.com
Fizicianul Stephen Hawking susține că șansele ca planeta noastră să fie devastată se ridică la proporții de "certitudine" în următorii 1.000 de ani, dar a subliniat că în următorii 100 de ani există riscuri foarte mari legate de progresele accelerate în știință și tehnologie.

Întrebat dacă lumea ar muri "natural" sau distrusă de oameni, Hawking a punctat: "Vorbim despre mai multe amenințări: război nuclear, încălzire globală și viruși creați în laboratoare".

"Deși șansele ca un dezastru să aibă loc într-un an sunt relativ mici, ele cresc exponențial cu trecerea anilor până devine o certitudine. Dar până la acel moment ar trebui să avem deja călătorii în spațiu, către alte planete, deci nu ar fi sfârșitul rasei umane", a explicat Hawking, conform Time.

poza

Actualitate

CaN România: Lazarus dezgroapă morții

Jurnalistul Luis Lazarus este de părere că există crime la comandă în România. ”Eu cred că el e Condrea (cel care a fost îngropat - n.r.), dar nu cred că s-a sinucis sau că a avut...

28 Mai 2016  •  00:31

poza

Show

Divorțează după 30 de ani de căsnicie. Cine e vedeta

Ozzy Osbourne şi Sharon s-ar fi despărţit din nou, după 33 de ani de căsnicie, iar de data aceasta motivele nu sunt dependenţa de alcool sau de droguri a starului rock. Surse apropiate vedetelor au declarat pentru...

27 Mai 2016  •  17:25

sati