x close

Fii alături de noi!

Avertismentul lui Stephen Hawking: Sfârșitul planetei devine o certitudine

de G.S.   •   30 Ian 2016   •   20:40
Avertismentul lui Stephen Hawking: Sfârșitul planetei devine o certitudine 416
Foto: pixabay.com
Fizicianul Stephen Hawking susține că șansele ca planeta noastră să fie devastată se ridică la proporții de "certitudine" în următorii 1.000 de ani, dar a subliniat că în următorii 100 de ani există riscuri foarte mari legate de progresele accelerate în știință și tehnologie.

Întrebat dacă lumea ar muri "natural" sau distrusă de oameni, Hawking a punctat: "Vorbim despre mai multe amenințări: război nuclear, încălzire globală și viruși creați în laboratoare".

"Deși șansele ca un dezastru să aibă loc într-un an sunt relativ mici, ele cresc exponențial cu trecerea anilor până devine o certitudine. Dar până la acel moment ar trebui să avem deja călătorii în spațiu, către alte planete, deci nu ar fi sfârșitul rasei umane", a explicat Hawking, conform Time.

poza

Actualitate

Prima demisie din mandatul primarului Gabriela Firea

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că directorul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Virgil Păunescu, s-a retras din funcţie, interimatul fiind asigurat în prezent de...

25 Iun 2016  •  14:52

poza

Show

Sărbătoare în familia lui Becali. Cum a petrecut patronul Stelei la 58 de ani

Gigi Becali împlinește sâmbătă 58 de ani, ocazie cu care a ţinut să organizeze o conferinţă de presă, în care să să-şi mărturisească din nou dragostea pentru Dumnezeu şi pentru...

25 Iun 2016  •  14:00

sati