Antena 3 CNN Life Știinţă Ce a prezis Albert Einstein se poate adeveri pe 11 februarie

Ce a prezis Albert Einstein se poate adeveri pe 11 februarie

Ce a prezis Albert Einstein se poate adeveri pe 11 februarie
09 Feb 2016   •   11:30

Pe data de 11 februarie 2016 va avea loc un eveniment "major", care ar putea afirma sau infirma dacă ceea ce a prezis Albert Einstain este sau nu adevărat.

Detectarea undelor gravitaţionale ar fi un eveniment fără precedent. Oricine le-ar găsi va primi cel mai probabil premiul Nobel, de vreme ce fenomenul va confirma una dintre ultimele piese din Teoria Relativităţii dezvoltată de Albert Einstein în anul 1915, informează Noobz.ro.

Confirmarea exitenţei acestora ne-ar transmite faptul că suntem pe traiectoria potrivită în ceea ce priveşte înţelegerea modului în care funcţionează Universul. Nedetectarea acestora ar sugera că explicaţia cea mai bună pe care o avem cu privire la procesul de gravitaţie nu este corectă.

„Undele gravitaționale sunt valuri în structura spațiu-timp, prezise de Einstein în urmă cu 100 de ani,” a declarat Szabi Marka, un fizician de la Universitatea Columbia, pentru Tech Insider. „Ele pot fi create în timpul nașterii și coliziunii găurilor negre și pot ajunge la noi de la galaxii îndepărtate.”

Găurile negre sunt cele mai dense şi mai puternic gravitaţionale obiecte existente în univers – aşa că o coliziune violentă a 2 astfel de corpuri ar putea produce unde gravitaţionale pe care le-am putea detecta aici pe Pământ.

Stelele neutronice care se ciocnesc şi stelele uriaşe care explodează, numite supernove, sunt considerate ca fiind cele care generează, de asemenea, undele gravitaţionale detectabile.

Află ce spun sursele cu privire la evenimentul de pe 11 februarie 2016.


×
Subiecte în articol: Albert Einstein
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close