Antena 3 CNN Life Știinţă Ce efecte STRANII are cea mai populară pastilă. Milioane de români o folosesc atunci când sunt răciţi

Ce efecte STRANII are cea mai populară pastilă. Milioane de români o folosesc atunci când sunt răciţi

Ce efecte STRANII are cea mai populară pastilă. Milioane de români o folosesc atunci când sunt răciţi
de O.P.    |    25 Apr 2013   •   11:28

Este una din cele mai populare pastile, iar milioane de români o folosesc atunci când sunt răciţi, când îi doare capul sau măseaua. Pe lângă efectele analgezice sau antipiretice, acetaminofenul - sau paracetamolul - are efecte nebănuite.

Potrivit studiilor făcute de cercetătorii canadieni de la University of British Columbia s-a descoperit că paracetamolul are un nou efect: diminuează teama de moarte şi angoasa existenţială.

În momentul în care au început experimentele, cercetătorii au folosit Tylenol, medicamentul disponibil pe piaţă, fără reţetă şi care conţine acetaminofen.

"Ne-am gândit că în momentul în care oamenii se simt angoasaţi, sau cred că nu au un rost în viaţă, ceea ce simt ei de fapt este o nelinişte dureroasă, pe care acetaminofenul o poate diminua", a declarat Daniel Randles, citat de Live Science.

"Teoria pe care o lansăm astăzi este aceea potrivit cărea, Tylenolul, sau paracetamolul în general, combate angoasa existenţială în acelaşi mod în care combate durerea de cap, sau de măsea. Mai mult, această substanţă diminuează şi impactul respingerilor sociale. Sunt colegi de-ai noştri care consideră că atât durerea fizică, dar şi cea sufletească sunt provocate de activarea unei anumite zone din creier - cortexul cingulat anterior dorsal", a conchis cercetătorul canadian.

 

×
Subiecte în articol: paracetamol
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close