Antena 3 CNN Life Știinţă Datele oferite acum de OMS: "Bolile se răspândesc cu repeziciune"

Datele oferite acum de OMS: "Bolile se răspândesc cu repeziciune"

Datele oferite acum de OMS: "Bolile se răspândesc cu repeziciune"
de O.P.    |    22 Dec 2014   •   08:26

Un milion de persoane au fost rănite în timpul războiului civil din Siria și bolile se răspândesc în condițiile în care livrările de medicamente nu ajung la pacienți, a declarat reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în Siria Elizabeth Hoff, informează Reuters.

O scădere a ratei de vaccinare de la 90% înainte de război la 52% în acest an și apa contaminată au contribuit la aceste probleme, permițând creșterea numărului de îmbolnăviri cu febră tifoidă și hepatită, a mai spus oficialul OMS într-un interviu acordat joi seara.

Mai mult de 6.500 de cazuri de febră tifoidă au fost raportate în acest an în Siria și 4.200 de cazuri de rujeolă, cea mai mortală boală pentru copii sirieni, a mai spus Hoff.

Peste 200.000 de persoane au fost ucise în conflictul din Siria, care a început în martie 2011 cu proteste ale populației împotriva președintelui Bashar al-Assad, transformându-se într-un război civil după reprimarea manifestanților de către forțele de securitate.

'În Siria, un milion de persoane au fost rănite ca urmare a războiului. Puteți să-i vedeți atunci când călătoriți în țară. Veți vedea o mulțime de persoane cu membre amputate', a spus Hoff. 'Aceasta este cea mai mare problemă', a adăugat ea.

Oficialul OMS a afirmat că un sistem de sănătate prăbușit, în care mai mult de jumătate din spitalele publice sunt ieșite din funcțiune, înseamnă că tratamentele pentru boli și leziuni nu sunt oferite în condiții normale.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close