Antena 3 CNN Life Știinţă "Există viaţă inteligentă pe Marte". Legende despre vecinul Terrei

"Există viaţă inteligentă pe Marte". Legende despre vecinul Terrei

"Există viaţă inteligentă pe Marte". Legende despre vecinul Terrei
de S.T.    |    06 Oct 2015   •   11:34

Vecinul Terrei este poate cea mai studiată planetă din sistemul solar, exceptând-o pe a noastră, desigur, scrie historia.ro. Explorarea se făcea prin intermediul celor doi roboţi principali, Spirit şi Opportunity, care investighează suprafaţa din 2004, cărora li s-a alăturat acum 3 ani Curiosity.

Curiosity a transportat de 10 ori mai multă aparatură ştiinţifică pe Marte, oferindu-ne ocazia de a afla mai multe ca niciodată despre planeta roşie. Înainte de explorarea sistematică însă, informaţiile limitate au dat naştere la tot felul de concepţii greşite, iar unele mituri persistă.

1. Faţa de pe Marte. În 1976, naveta spaţială Viking 1 a fotografiat nişte terasamente care au cauzat multă stupoare. În strania fotografie oamenii au văzut ceea ce părea a fi un chip uman. Cercetătorii au încercat să explice că de fapt era vorba despre o iluzie optică creată de jocuri de lumini şi umbre, dar publicul deja o luase razna. Teoriile conspiraţiei au înflorit şi mulţi considerau “faţa” drept o dovadă a vieţii pe Marte. Tabloidele au  fost fascinate de poveste, care a apărut chiar şi într-unul din episoadele serialului Dosarele X.

Mai multe, pe historia.ro.

×
Subiecte în articol: Marte Terra planeta marte Curiosity
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close