Antena 3 CNN Life Știinţă Invenţia genială a unui român ar putea ajuta nevăzătorii din întreaga lume. Are 18 ani şi posibilitatea de a studia la orice universitate din SUA

Invenţia genială a unui român ar putea ajuta nevăzătorii din întreaga lume. Are 18 ani şi posibilitatea de a studia la orice universitate din SUA

Invenţia genială a unui român ar putea ajuta nevăzătorii din întreaga lume. Are 18 ani şi posibilitatea de a studia la orice universitate din SUA
Sursa foto: Foto: YouTube
23 Mai 2012   •   13:26

O interfaţă care ajută nevăzătorii să perceapă lumea înconjurătoare cu ajutorul limbii i-a adus unui român de numai 18 ani patru premii, în America.

Invenţia i-a adus lui Ionuţ Budişteanu o bursă de 10.000 de dolari şi posibilitatea să studieze la orice universitate americană.

Românul a prezentat ultima sa invenţie la una dintre cele mai mari competiţii de ştiinţă şi inginerie din lume, desfăşurată la Pittsburgh, în SUA.



Dispozitivul foloseşte limba drept "traducător" pentru vedere. Cu ajutorul unui software multifuncţional şi un dispozitiv hardware ajustabil, ce va fi plasat pe limbă, dispozitivul permite preluarea imaginilor de la un webcam, procesarea şi trimiterea lor în timp către o matrice plasată pe limbă.

Pe matricea senzor va fi generat un curent electric proporţional cu imaginea. Creierul persoanei nevăzătoare va reuşi să decodifice informaţia plasată pe limbă.




×
Subiecte în articol: bursa roman inventie nevazatori
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close